Mame de suflet pentru copii abandonaţi

1 47230 original jpg jpeg

A fi mamă pentru copiii fără mamă: iată o alegere plină de curaj. Dar cum se descurcă oare femeile care au făcut acest pas? Vom afla în cele ce urmează.

Mai citeşte şi:

Dădacă pentru o zi

Mame după 40 de ani

Când copiii fac copii

Ce le uneşte pe Valeria,mamă socială,şi pe Emilia,asistent maternal? Iubirea pentru copii,ai spune.

De fapt,ele sunt dovada vie că zicala „Ai grijă ce-ţi doreşti,că ţi s-ar putea întâmpla!” este adevărată. Valeria şi-a dorit un copil şi a avut zece,iar Emilia s-a redescoperit în ochii unui bebeluş.

10 copii odată

Ani buni,Valeria s-a rugat să aibă un copil. Pe atunci,era căsătorită şi locuia în Panciu,judeţul Vrancea. Pierderea soţului a stins însă şi ultima speranţă. Totul s-a schimbat când a aflat că Organizaţia SOS Satele Copiilor caută mame sociale.

„Erau 46 de candidate la interviu. Nu credeam că voi avea vreo şansă”,spune ea. Totuşi,a fost aleasă şi s-a mutat trei luni într-o casă a organizaţiei,din Cisnădie. Proba de foc o aştepta însă la Bucureşti. O mămică socială se îmbolnăvise şi a trebuit să-i ţină locul într-o casă cu şase copii.

„Atunci am ştiut că asta-mi doresc şi pot face,mărturiseşte Valeria. Apoi,după ce am primit la rândul meu o casă,care s-a umplut cu zece copii,am ştiut că pentru fiecare rugăciune,Domnul mi-a dat câte un suflet în grijă.”

"Iubirea copiilor este nepreţuită!"

De 14 ani,Valeria locuieşte la SOS Satul Copiilor din Bucureşti. Celor zece copii le-a dat educaţie,alinare,iubire,înţelegere.

„A fost greu,dar şi foarte frumos,spune acum privind în urmă. Dar iubirea pe care o primeşti înapoi este nepreţuită. Îmi amintesc de zilele când se îmbolnăveau. Mergeam la doctor cu unul în spate,altul în braţe,cu un băieţel de o mână şi cu o fetiţă de cealaltă. În casă,mereu fierbea ceva pe aragaz,maşina de spălat era mereu în funcţiune. Niciun obiect casnic nu rezista mai mult de un an.”

Pregătirea pentru viaţă

Astăzi,Valeria are mulţumirea că a crescut copii buni. Fata cea mare a terminat facultatea şi se va mărita în curând,două fete muncesc în străinătate,iar alţi trei copii şi-au făcut un rost în Bucureşti. Doar patru i-au mai rămas în casă.

Înainte să intre la liceu,ei se vor muta în comunitatea de tineri. Pentru acest pas,Valeria i-a învăţat să gătească şi să fie cumpătaţi. Peste patru ani,şi ea va ieşi la pensie şi se va întoarce la Panciu.

„Voi păstra legătura cu copiii. Ei ştiu unde mă voi întoarce. Orice ar fi,eu rămân mama lor.”

Din şomeră,mamă cu normă întreagă

Dacă Valeria a crescut orfani din nevoia de împlinire,Emilia a făcut asta dintr-o întâmplare. Luna octombrie a anului 2000 a găsit-o şomeră la 35 de ani.

Nu s-a mai putut reangaja cu niciun chip. Mai mult decât de bani,avea nevoie de o ocupaţie,întrucât cei doi copii ai ei erau măricei şi plecau zilnic la şcoală. Cum soţul mergea şi el la serviciu,ea rămânea singură. Soluţia salvatoare a venit de la Ionel,soţul ei,care a îndemnat-o să se angajeze ca asistent maternal.

„În luna septembrie,am depus o cerere la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi. Peste o lună,m-au chemat să iau din spital un băieţel de trei săptămâni. Mama lui,o tânără de 17 ani,îl numise Marian. Toţi patru ne-am îndrăgostit imediat de acest gândăcel”,îşi aminteşte Emilia.

O minune care se numeşte Marian

Un an după venirea lui Marian,Emilia a aflat că urma să fie dat spre adopţie. Ca asistent maternal,avea întâietate,deci n-a stat pe gânduri şi l-a înfiat.

„Mi s-ar fi rupt sufletul să-l dau altcuiva. Acum,are nouă ani şi este un copil minunat. În fiecare zi îmi spune de câteva ori că mă iubeşte.”

Ea îi mulţumeşte Domnului că i l-a scos în cale,mai ales că fata ei s-a căsătorit şi a plecat în Italia,luându-l şi pe celălalt fiu cu ea. Când viaţa i-a devenit amară,Marian a fost o alinare,umplând apoi golul creat de plecarea copiilor.

Cu toate că rudele au acuzat-o pe Emilia că îngrijeşte un copil străin,n-a regretat nicio secundă decizia luată.

Implică-te şi tu!

În prezent,există 26 de case familiale în satele SOS din Bucureşti,Cisnădie şi Hemeiuş. Dacă îţi doreşti să devii mamă socială,trebuie doar să trimiţi o scrisoare de motivaţie care să răspundă la întrebarea:„De ce doreşti să fii mamă socială?” şi un CV la adresa:Str. Nataţiei,nr. 66 B,sector 1,Bucureşti sau la adresa de e-mail:claudia.stefanescu@sos-satelecopiilor.ro. Pentru a afla detalii,telefonează la:021.668.00.88.



Recente

insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg