Bogat în acizi graşi omega-3,peştele influenţează dezvoltarea creierului şi abilităţile de comunicare.

DHA (acidul docosahexaenoic) este unul dintre acizii graşi din compoziţia peştelui care are un rol important în funcţionarea normală a creierului fătului,copilului mic şi pe durata întregii vieţi.

Creierul este compus în procent de 60% din grăsimi,30% din acestea fiind DHA,motiv pentru care acest tip de acid este esenţial pentru îmbunătăţirea performanţelor cognitive,de concentrare şi de memorare.

Studiul efectuat s-a bazat pe probele de sânge a 2000 de femei aflate la 20 de săptămâni gestationale,pe cordonul ombilical al copilului la naştere şi pe concentraţiile acizilor graşi din seria omega-3 şi omega-6.

Cercetătorii au descoperit că încă de la vârsta de 15 luni se remarcă o diferenţiere a rezultatelor la testele de inteligenţă ale copiilor ale căror mame au consumat peşte în timpul sarcinii.