Deşi aceste aventuri culinare sunt aparent inocente, bacteriile dăunătoare se pot ascunde în multe opţiuni culinare, în special în această perioadă a anului în care toxiinfecţiile alimentare sunt des întâlnite, din cauza depozitării alimentelor în condiţii precare, la temperaturi ridicate. Iată care sunt alimentele şi preparatele culinare la care trebuie să fii mai atent ca niciodată, dacă pleci în vacanţă!

Fructe de mare şi carne crudă

Consumul de fructe de mare şi de carne crudă poate reprezenta un pericol pentru intestin şi pentru starea generală de sănătate, dacă aceste preparate nu sunt ţinute la temperaturi corespunzătoare. Carnea crudă şi fructele de mare insuficient preparate pot ascunde germeni, care pot provoca probleme asupra sănătăţii întregului corp. De aceea, trebuie să te asiguri că preparatele pe care le vei mânca, vor fi pregătite într-un loc curat şi sigur, iar carnea servită va fi proaspătă.

Mâncare stradală

În Europa, dar şi în întreaga lume, mâncarea stradală face parte din cultura locurilor vizitate. Este delicioasă şi greu de refuzat, însă trebuie să ai grijă la aceste preparate şi să te asiguri că taraba la care se comercializează produsele este curată şi că preparatele sunt preparate corespunzător. Deşi nu poţi verifica provenienţa preparatelor sau valabilitatea lor, poţi lua în calcul câteva semne, precum: culoarea mâncărurilor şi prospeţimea, poţi verifica dacă mâncarea este acoperită, câte persoane stau la coadă (cu cât sunt mai multe persoane la coadă, cu atât este mai bine) sau poţi lua în calcul recomandările prietenilor.