Expunerea la razele ultra violete duce la îmbătrânire prematură şi risc de cancer. Medicii ne avertizează că expunerea la o vârstă fragedă la razele UV pentru a ne face manichiura creşte considerabil riscul de a dezvolta cancer de piele.

Deşi unghiile nu sunt expuse decât câteva minute la aparat, se pare că acţiunea acestuia este de patru ori mai nocivă decât cea a razelor solare.

Nu exagera!

Cheia pentru a nu risca în niciun fel sănătatea pielii este moderaţia. Dacă obişnuieşti să-ţi faci manichiura numai cu gel, atunci ar fi bine să renunţi la acest obicei. Nu exagera şi limitează-te să faci acest lucru doar de câteva ori pe an.

Şi fiindcă paza bună trece primejdia rea, înainte de următoarea ta manichiură cu gel, ia-ţi aceste măsuri de precauţie:

Foloseşte cremă cu protecţie solară

Înainte de a merge să-ţi faci manichiura cu gel, aplică pe mâini cremă cu protecţie solară.

Alege lacul de unghii potrivit

Sunt lacuri de unghii care conţin multe substanţe nocive. De aceea, alege o ojă de cea mai bună calitate, va rezista mai mult şi va fi mai sigură pentru sănătatea unghiilor tale.

Evită manichiura cu gel dacă ai unghii fragile

O astfel de manichiură nu va face decât să-ţi înrăutăţească aspectul unghiilor. De asemenea, dacă ai pielea foarte sensibilă evită expunerea la un aparat UV. În plus, dacă urmezi un tratament cu antibiotice este posibil ca pielea să fie mult mai sensibilă atunci când este expusă la razele UV.

Sursa foto: travelfashiongirl.com