Berbec: o maniacă a vitezei

Eşti o persoană care ia decizii pe moment, fiind considerată impulsivă şi neatentă. Ai o fixaţie de care nu poţi scăpa nici dacă ai vrea, şi anume trăieşti cu senzaţia că lucrurile nu merg suficient de repede şi că nu îţi ajunge timpul pentru a le face pe toate. Această manie pe care o ai legată de grabă te va determina să te arunci cu capul înainte, astfel că vei ajunge să ignori riscurile şi pericolele la care te expui.

Taur: vrei să controlezi totul din umbră

Eşti mereu preocupată de stabilitate şi siguranţă, motiv pentru care ai mania de a deveni foarte posesivă nu numai cu partenerul, ci şi în relaţiile sociale, dar şi faţă de obiecte. Vrei să controlezi totul din umbră, de teama de a nu pierde sau de a face schimbări. Poţi deveni o persoană periculoasă dacă îţi canalizezi forţa pe făgaşul fanatismului şi dezvolţi tot felul de obsesii.

Gemeni: îţi place să te joci cu mintea altora

În comparaţie cu toate celelalte semne zodiacale, tu eşti o persoană care nu se poate lăuda cu prea multe deprinderi bizare. Te adaptezi cu uşurinţă situaţiilor noi şi eşti un spirit liber şi comunicativ, aşa că nu te împiedici de tipare rigide. Totuşi, ai momente în care ţi se pune pata pe o anumită persoană pe care o placi şi faci tot posibilul ca şi ea să te placă la rândul ei. Din acest motiv, se poate spune că ai o fixaţie să impui celor din jur ideea de a fi interesaţi de persoana ta.

Rac: fixaţii emoţionale

Nevoia de securitate îţi determină aproape toate acţiunile din viaţa de zi cu zi. Aşa ajungi să faci fixaţii pentru partener sau, de ce nu, pentru unul dintre părinţi, fără de care simţi că nu ai putea trăi. Maniile tale sunt de ordin emoţional, mai ales că eşti o persoană foarte ataşată de tot ce înseamnă casă şi familie. Cei din jur te consideră un om dependent şi mult prea sensibil.

Leu: fixată pe tine însăţi

Tu ai o mare fixaţie, de care nici nu ai vrea să scapi: propria persoană. Dacă ar fi după tine, chiar şi Soarele ar trebui să se învârtă în jurul tău. Îţi place să fii lăudată şi apreciată, aşa că vei face tot posibilul să obţii complimentele de rigoare. Chiar dacă asta presupune să te comporţi teatral şi să faci spectacol oriunde mergi.

Fecioară: bolnavă de perfecţiune

Nu mai e niciun secret pentru nimeni faptul că eşti persoana cu cele mai multe fixaţii. În primul rând, mania ta este legată de ordine şi curăţenie, motiv pentru care ai fi în stare să nu mănânci şi să nu dormi până nu vezi totul pus la punct. Totul izvorăşte din atributele semnului zodiacal: spirit de observaţie, simţul detaliului, gândire analitică şi dragoste pentru ideea de perfecţiune. Cu cât înaintezi în vârstă, cu atât devii mai tipicară, lucru care îi poate enerva pe cei din jur.

Balanţă: plăcerea de a contrazice

Maniile tale au legătură cu starea ta de spirit. Pur şi simplu, nu suporţi să îţi fie tulburată liniştea şi armonia interioară. Principala ta preocupare este să cauţi un echilibru constant, iar uneori pierzi foarte mult timp fără să faci nimic. Se întâmplă, adesea, să fii cuprinsă de o manie ciudată a contradicţiei, astfel că ajungi să susţii o opinie adversă numai de dragul de a echilibra balanţa.

Scorpion: ţi-e teamă de trădare

Trebuie să recunoşti că eşti o fire extrem de dificilă şi suspicioasă, motiv pentru care principala ta manie este legată de modul în care te raportezi la cei din jur. Cu alte cuvinte, ai impresia că fiecare persoană vrea să îţi facă rău, să te înşele sau să se joace cu mintea ta şi, de aceea, încerci să faci tot ce ţine de tine pentru a nu fi luată prin surprindere. Eşti uşor paranoică, distructivă şi autodistructivă.

Săgetător: profiţi de pe urma altora

În general, eşti mult prea ocupată pentru a dezvolta fixaţii. Despre tine, se poate spune că ai mania de a profita de pe urma celor din jur sau de pe urma situaţiilor în care eşti implicată. Altfel spus, nu ai face nimic pentru nimeni în mod gratuit, ci numai dacă eşti recompensată. Oportunistă, eşti genul de om căruia trebuie să i se ofere întotdeauna mai mult pentru a fi mulţumit pe deplin.

Capricorn: obsedată de muncă

Cea mai mare fixaţie a ta este legată de muncă. Dacă ar fi după tine, ai putea munci non-stop, până la epuizare, doar pentru a şti că ţi-ai făcut treaba în mod impecabil şi eşti apreciată la cel mai înalt nivel. Râvneşti după recunoaştere şi vrei să avansezi în carieră. Uneori, mania ta îţi poate provoca mari probleme de sănătate.  

Văsător: nonconformism dus la extrem

Eşti o persoană plină de contradicţii, pe care unii o apreciază, iar alţii o detestă. De-a lungul vieţii, dezvolţi fixaţii pentru ideile tale nonconformiste pe care vrei să le pui în aplicare chiar şi când nu le găseşti utilitatea sau nu ai cu cine să le împărtăşeşti. Dacă te raportezi la societate, ai tendinţe tiranice, fiind altruistă şi egoistă, deopotrivă.

Peşti: captivă într-o altă lume

Fixaţiile tale sunt legate de lumea superstiţiilor şi a magiei. Tu însăşi îţi creezi propriul univers în care inserezi tot felul de lucruri mistice, la care te raportezi mereu. De aceea, dezvolţi o manie pentru lucruri ce ţin de tradiţii, amintiri sau istorie, devenind o adevărată colecţionară.