Acest eveniment sportiv şi distractiv are un scop caritabil şi este destinat copiilor mai puţin norocoşi, care nu au o familie. Proiectul "Maraton pe tocuri" se doreşte a fi mai degrabă un cros, decât un maraton în adevăratul înţeles al cuvântului. Ideea lui a pornit din realitatea înconjurătoare.

"De când fetiţa mea merge la şcoală, am observat un 'fenomen'. În fiecare dimineaţă văd mămici - femei ocupate, cu diferite profesii, elegante şi purtând încălţăminte cu tocuri - care îşi duc grăbite copiii la şcoală, încercând să împace în mare viteză ambele 'cariere' - cea de mamă şi cea profesională. Şi reuşesc cu brio. Ele aleargă zilnic cu copilul de mână, cu ghiozdanul pe umăr şi, uneori, cu umbrela în cealaltă mână, până la poarta şcolii. Acei copii sunt norocoşi, deoarece pentru ei aleargă cineva. Dar ce se întâmplă cu aceia care nu au familie - copiii abandonaţi, cei de la aşezămintele sociale, cei care au probleme de sănătate şi sunt abandonaţi în spitale? Pentru ei vom alerga noi!", declară Monica Davidescu, actriţă a Teatrului Naţional Bucureşti şi iniţiatoarea proiectului.

Numeroase personalităţi din lumea sportului, din lumea artistică sau din televiziune s-au alăturat acestui eveniment - Elisabeta Lipă, Maricica Puică, Violeta Beclea, Aurelian Temişan, Andrei Ştefănescu, Anca Dinicu, Andreea Bălan, George Burcea, Alexandru Anghel, Bogdan Taşcău (Dl Problemă), Rareş Varniote, Bogdan Boantă, Andra Gheorghe, Florin Apostol, Julieta Georoiu şi copiii de la Victoria Art, Daniela Nane, Tania Popa, Răzvan Săvescu, Cosmin Vîjeu, Alexandra Sălceanu, Letiţia Vlădescu Marius Bodochi cu toate fetele din birourile Teatrului Dramaturgilor, şi mulţi alţii - acceptând să alerge pe tocuri (chiar şi bărbaţii!) pentru a susţine acest proiect.

Participanţii la "MARATOC" vor purta încălţăminte cu tocuri (cizme, botine, pantofi, sandale) de 7-10 cm; vor fi îmbrăcaţi adecvat vremii de afară (dacă plouă, să aibă umbrelă). Ei pot alege la ce cursă vor să se înscrie - alergare 400 de metri, alergare 800 de metri, alergare 1.200 de metri. La cursa de 400 de metri pot alerga şi copiii alături de mame (bineînţeles, cei mici nu vor purta tocuri). Mamele care participă pot veni cu bebeluşii sau copiii lor în landouri/cărucioare. Tăticii care participă vor purta încălţăminte cu toc (va fi amuzant şi astfel vor înţelege cum începe fiecare dimineaţă din viaţa soţiilor).

Programul evenimentului:

* între orele 10.00 - 11.00 - înscrieri; achiziţionarea kit-ului de concurs (prin tranzacţie online sau cash) în valoare de 100 lei pentru adulţi şi 50 lei pentru copii; socializare, antrenament în zona de încălzire, delimitată de organizatori

Participanţii care fac donaţia on line, se vor prezenta la cortul pentru on line de unde vor ridica kitul de participare pe baza tranzactiei. Participanţii care fac donaţia pe loc, în dimineaţa evenimentului, se vor prezenta la voluntarii de la celelalte corturi, iar după ce fac donaţia, vor primi kitul de participare. Donaţiile online se pot face către una dintre fundaţii:

- Ajut un copil - Cont IBAN: RO33BTRLRONCRT0383775101

- Nane pentru copii cu dizabilităţi - Cont IBAN: RO80BTRLRONCRT0P70843303    

* ora 11.15 - start în cursa de 400 de metri

* ora 11.30 - start în cursa de 800 de metri

* ora 12.00 - start în cursa de 1.200 de metri

* ora 12.30 - festivitatea de premiere, şedinţă foto, sesiuni de interviuri cu oficialităţile, personalităţile şi vedetele care vor participa la concurs.