Cum se prepară marmelada de fructe şi legume

Se spală fructele,se curăţă de seminţe şi sâmburi,se curăţă legumele şi se taie felii,se aşază toate într-un vas mare,acoperite cu apă călduţă şi se fierb la foc moale până când se terciuesc.

Se lasă să se răcească,se trec prin sită sau prin ciur,se pune pasta obţinută în zeama în care au fiert şi se ţine la foc domol 1 oră,după care se pune 1/2 din cantitatea de zahăr.

Restul de zahăr se adaugă când marmelada este bine fiartă şi se ţine de lopăţica de lemn cu care s-a amestecat în vas.

Se lasă să se răcească,apoi marmelada se trece în borcane încălzite în cuptor.

Citeşte mai multe reţete în cartea “ Salate şi conserve din legume şi fructe” de Maria Cristea Şoimu,din 18 septembrie,care se va găsi la toate punctele de difuzare împreună cu revista Click! pentru femei.