Cei de la departamentul de relaţii publice ai Warner Media, împreună cu reprezentanţii unei companii externe, vor intervieva actualii şi foştii angajaţi ai emisiunii. 

Acest lucru s-a întâmplat în urma publicării unor articole care dezvăluiau mărturiile angajaţilor actuali şi foştilor angajaţi despre discriminare şi maltratare în spatele camerelor de filmat. Warner Bros. Television şi un reprezentant al doamnei DeGeneres au refuzat să comenteze.

Mulţi dintre aceştia au catalogat locul de muncă drept unul „toxic”. În articol, foştii membri ai personalului spuneau că s-au confruntat cu „rasismul, frica şi intimidarea” şi au dat vina pe cei mai mulţi dintre producătorii executivi ai emisiunii, Ed Glavin, Mary Connelly şi Andy Lassner.

Foştii angajaţi au spus că au fost concediaţi pentru că şi-au luat concediu pentru înmormântarea unei persoane apropiate sau unul medical. Angajaţii negri au spus că au experimentat comentarii rasiste: „Îmi pare rău, ştiu doar numele persoanelor albe care lucrează aici”, s spus la un moment dat unul dintre scenariştii emisiunii. 

Anul trecut, gazda emisiunii Ellen DeGeneres şi-a reînnoit contractul pentru a continua să găzduiască programul până în 2022. De asemenea, a semnat un acord pentru a crea trei spectacole pentru platforma de streaming WarnerMedia, HBO Max.

De când a fost desemnată „Persoana cea mai amuzantă din America” de Showtime în 1984, Ellen DeGeneres şi-a construit cariera de comediant fiind cunoscută în toată lumea pentru găzduirea „The Ellen DeGeneres Show”.

Angajatorii spun că toată lumea care lucrează la The Ellen Show are norocul să lucreze acolo: „<<Deci, dacă aveţi o problemă, puteţi pleca pentru că oricum sunt alţi oameni care şi-ar dori să lucreze aici>>”. 

Deşi Ellen DeGeneres nu i-au fost aduse acuzaţii, angajaţii au susţinut că au fost instruiţi să nu vorbească cu ea dacă o văd în clădire.

Un fost angajat a spus: „Dacă vrea să aibă propriul spectacol şi să-şi poarte numele pe titlul emisiunii, trebuie să fie mai implicată pentru a vedea ce se întâmplă. Producătorii executivi îi spun: <<Lucrurile merg grozav, toată lumea este fericită>>, şi ea doar crede asta. Are responsabilitatea să vadă ce se întâmplă dincolo de cuvintele astea”.

O femeie de culoare a explicat că a avut parte de întâmplări neplăcute, cum ar fi cererea ei de majorare a salariului care a fost ignorată. Mai mult decât atât, a fost acuzată că „ar fi o persoană răzbunătoare” după ce a solicitat membrilor personalului să fie mai deschişi şi mai înţelegători. 

Un alt fost angajat susţine că a fost concediat după ce şi-au luat concediu medical timp de o lună în urma unei tentative de suicid.

Producătorii executivi Glavin, Connelly şi Lassner au spus într-o declaraţie comuncă că:

„Pe parcursul a aproape două decenii, 3.000 de episoade şi angajând peste 1.000 de membri ai personalului, ne-am străduit să creăm un mediu de lucru deschis, sigur şi incluziv”, au spus aceştia.

„Suntem cu adevărat copleşiţi şi ne pare rău să aflăm că şi o singură persoană din familia noastră a avut o experienţă negativă”, au mai declarat producătorii. 

FOTO Shutterstock.com / 2015