Noua Ducesă de Sussex a ajuns la Saint Georghe Chapel, la bordul unui Rolls-Royce Phantom IV din 1950, care îi aparţine Reginei Elisabeta a II-a, încă din perioada în care era de vârsta lui Meghan. Este primul Rolls-Royce al tinerei Elisabeta şi al Prinţului Philip, dar nu are doar valoare sentimentală.

Phantom IV, cu motor de 5.7 litri şi opt cilindri, este doar una dintre cele optsprezece maşini pe care constructorul britanic le-a constuit în perioada 1950 – 1956. Toate cele optsprezece au fost realizate pentru cei aleşi de proprietarii companiei. Doar membrii familiei regale şi alţi şefi de stat au primit şansa de a conduce capodopera pe roţi.

Kate Middleton fusese ultima care călătorise la bordul maşinii retro, în 2011, în drumul său spre Westminster Abbey, în ziua nunţii cu Prinţul William.

La ora actuală, se cunoaşte soarta a doar şaisprezece dintre cele optsprezece modele construite. Alte cincisprezece sunt în proprietatea unor muzee sau fac parte din colecţii private.

În ziua nunţii, trei Range Rover Vogue, transportând membrii ai Serviciilor Secrete Britanice, ai Gărzii Regale şi poliţişti, au urmat Rolls-Royce-ul în care s-a aflat Meghan Markle.

După ceremonia de la Capela Sfântului George şi după ce mireasa s-a schimbat într-o altă rochie simplă, creaţie Stella McCartney, mirii au călătorit către Frogmore House, unde avea loc petrecerea cu peste 250 de invitaţi, la bordul unui Jaguar E-Type Concept Zero, un automobil retro din 1968 convertit în maşină cu propulsie electrică.

Vezi maşinile care au defilat la nunta regală în galeria foto de pe Missauto.ro.