Îngrijirea tenului

Peeling cu cireşe

O dată pe săptămână este necesar să-ţi faci un peeling. Zdrobeşte trei căpşuni (sau puţină zmeură) şi cinci cireşe,freacă-le până obţii o pastă,apoi masează-ţi faţa timp de unu-două minute. Lasă tratamentul să acţioneze încă cinci minute,apoi clăteşte cu apă călduţă.

Tonifiere cu piersici

Zdrobeşte pulpa unei piersici şi amestec-o cu o lingură de smântână şi cu câteva picături de suc de lămâie. Aplică masca pe faţă,las-o să acţioneze timp de 10 minute,apoi clăteşte cu apă călduţă. Sucul de piersici închide porii,iar vitaminele din fructe hrănesc tenul şi-i conferă luminozitate. Este o mască recomandată pentru tenul gras şi mixt.

Mască astringentă cu FRUCTE DE PĂDURE

Pentru tenul gras,prepară-ţi o mască din două linguri de zmeură făcută pastă,trei-patru linguri de căpşuni (fragi) zdrobite şi o lingură de iaurt. Amestecă bine,apoi aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze 15 minute. Acest tratament,folosit de două ori pe săptămână,redă elasticitatea pielii şi reduce aspectul gras al tenului.

Efect antiaging cu caise

Caisele sunt bogate în vitamina A,sunt tonice,hidratante şi ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire. Alege patru-cinci caise bine coapte,decojeşte-le,scoate-le sâmburii şi pasează pulpa. Adaugă o lingură cu smântână proaspătă şi întinde crema obţinută pe faţă şi pe gât. După 20 de minute,îndepărteaz-o cu apă călduţă. Această mască este ideală pentru tenul matur.

Revitalizare cu pepene galben

Măştile cu pepene galben ajută la menţinerea supleţii şi a elasticităţii pielii,fiind indicate în special pentru tenul uscat sau sensibil. Pentru o revitalizare rapidă a tenului,îţi poţi prepara o mască din miezul de la o felie de pepene galben,câteva picături de suc proaspăt de portocale şi un sfert de morcov ras. Lasă masca să acţioneze 15 minute,apoi clăteşte cu apă călduţă.

Purificare cu pepene roşu

Vara,tenul are tendinţa de a se îngrăşa mai repede. Rezolvă această problemă cu o mască purificatoare cu pepene roşu. Ai nevoie de un păhărel cu suc de pepene roşu proaspăt şi de o lingură de argilă. Aplică masca pe faţă,las-o timp de 15 minute să-şi facă efectul şi îndepărteaz-o cu apă călduţă. Tenul va fi curăţat şi hrănit în profunzime,iar la final va avea un aspect sănătos şi proaspăt.

Îngrijirea părului

Balsam cu avocado

Redă strălucirea părului tău cu ajutorul unui balsam preparat din 100 g de maioneză şi o jumătate de avocado. Pune pulpa de avocado şi maioneza în blender şi amestecă-le până când obţii o pastă de culoare verzuie. Aplică apoi mixtura pe întreaga lungime a firului de păr,strânge-ţi părul şi acoperă-l cu o cască de duş. Clăteşte după 20 de minute.

Îngrijirea corpului

Exfoliant cu ananas pentru mâini

Dacă vrei să ai o piele fină,prepară-ţi un gel exfoliant pentru mâini. Amestecă miezul de la o jumătate de ananas cu două linguriţe de făină de ovăz şi masează-ţi mâinile timp de două-trei minute. Clăteşte apoi cu apă călduţă.

Scrub cu ZMEURĂ

Poţi prepara un scrub de baie fructat din zmeură zdrobită,amestecată cu puţină miere şi cu zahăr brun sau cu zaţ de cafea. Masează-te cu acest scrub de două ori pe săptămână,la duş,iar pielea va rămâne catifelată şi fermă. În plus,zaţul de cafea are efect de reducere a celulitei.