În prezent, actorul trăieşte fericit alături de soţia Sarah Jessica Parker şi de cei trei copii ai lor, James (18) şi gemenele Marion şi Tabitha (11), însă, până să-şi găsească împlinirea alături de familia sa, Matthew a avut o relaţie cu celebra actriţă Jennifer Grey, din Dirty Dancing. De fapt, cu ea se afla el în maşină în momentul producerii accidentului mortal...

Vacanţă cu final tragic

Atunci când a avut loc incidentul auto, Broderick se afla în vacanţă cu iubita sa Jennifer Grey, partenera lui din Day Off. Cei doi actori deciseseră să strecoare câteva zile de odihnă şi relaxare în programul lor aglomerat după ce el îşi încheiase filmările de la Biloxi Blues, iar ea încă nu-şi începuse campania de promovare a filmului care a şi consacrat-o, Dirty Dancing.

Matthew a fost cel care a cauzat accidentul auto soldat cu doi morţi. Totuşi, chiar şi după ce s-a aflat de crima comisă, starul hollywoodian n-a fost niciodată găsit vinovat pentru fapta comisă, în ciuda indignării şi a suferinţei simţite de familia şi prietenii victimelor.

În Irlanda, maşinile circulă pe stânga, motiv pentru care, dacă nu eşti obişnuit, e posibil să te mai strecori pe contrasens din când în când, lucru care trebuie să i se fi întâmplat şi actorului, care era ieşit complet de pe stradă atunci când s-au prezentat poliţia şi Salvarea la faţa locului. Atunci când a fost întrebat de către cei de la People pe ce parte a străzii conducea, Broderick a răspuns cât se poate de sincer: „Nimeni nu ştie. Oricum nu pot să vorbesc prea mult despre asta.