Vineri, 29 mai, de la ora 20.30, la PRO TV a început marea finală a show-ului "Românii au talent". A fost o premieră în televiziune, întrucât concurenţii şi-au făcut numerele de acasă. Andra, Mihai Petre, Florin Călinescu şi Andi Moisescu au fost pentru prima dată separaţi, fiecare la casa lui, pentru a se respecta măsurile de distanţare. După un show la înălţime, marele premiu de 120.000 de euro i-a revenit lui Radu Palaniţă, mecanicul auto cu voce de aur şi prezenţă de actor de cinema.
Radu Palaniţă, mecanicul auto cu voce de aur pentru care Florin Călinescu a apăsat Golden Buzz-ul în etapa audiţiilor, a câştigat marele premiu de 120.000 de euro de la „Românii au talent“, în finala celui de-al zecelea sezon, de vineri, 29 mai. 
 „Nu cred că îmi ajung cuvintele pentru a mulţumi tuturor. Pentru faptul că eu am oferit oamenilor multă emoţie, aceştia nu au întârziat să-mi întoarcă serviciul, copleşindu-mă cu mesaje de susţinere, admiraţie şi încurajare. Un schimb de emoţii. Le doresc tot binele din lume, să aibă încredere în mine în continuare şi promit că am să fiu acolo să-i alin, să-i bucur şi să-i încânt de fiecare dată, cât va fi posibil“, a spus Radu după finala show-ului de la Pro TV. 
Întrebat ce ar face cu banii câştigaţi, bărbatul a răspuns: „Îmi voi cumpăra o casă, îmi voi ajuta familia şi prietenii şi voi ajuta şi o familie nevoiaşă. Întotdeauna am ajutat oamenii, necondiţionat, pentru că sunt om.“ De asemenea, întrebat cum i s-a schimbat viaţa de când a apărut la Românii au talent, Radu Palaniţă a răspuns: „Nu m-am schimbat, rămân acelaşi om pe care lumea îl cunoaşte. Nu cred că există ceva în această viaţă să poată să-mi schimbe caracterul, rămân om“. 
De meserie mecanic auto, Radu Palaniţă a mărturisit că s-a apucat de cântat abia la 36 de ani, dar că muzica este pasiunea sa cea mare. După ce, la audiţii, a reuşit să-i impresioneze pe juraţi, iar pe Florin Călinescu l-a convins să apese pe butonul auriu, Radu Palaniţă a ajuns în marea finală.
Pe locul doi, premiat cu 20.000 de euro, s-a clasat Siena Vuşcan (10 ani), iar locul trei, premiat cu 10.000 de euro, a fost ocupat de pianistul Mihai Ţigaret (13 ani).