Rezultatele slabe,primul semn

Copilul tău şi-a pierdut apetitul pentru lectură şi nu mai învaţă? Vine acasă cu calificative slabe,plictisit sau nervos? Nu vei rezolva nimic cu certuri sau pedepse,ci va trebuie să găseşti soluţii rapid. Meditaţiile pot fi o alegere bună,dar e bine să te asiguri că,înainte de asta,ai făcut tot ce îţi stă în putinţă pentru a-ţi ajuta juniorul.

Când şi părinţii sunt debusolaţi

În ultimii ani,practica meditaţiilor a luat amploare. Programa şcolară e adeseori stufoasă iartemelepentru acasă sunt multe şi complicate,punându-i adesea în încurcătură chiar şi pe părinţi. De aceea,mulţi preferă să facă eforturi financiare şi să plătească profesorii pentru lecţii particulare. Alţii apelează la programul after school,în care micuţii rămân după ore să îşi facă temele alături de ceilalţi colegi.

Învaţă-l să înveţe

-Înainte de orice,asigură-te că ai înţeles bine de ce nu îi place micuţului la orele respective. Poate vei constata că nu materia îi displace,ci modul în care predă profesorul respectiv sau atmosfera de la clasă.

-Petrece mai mult timp cu copilul,încercaţi să rezolvaţi împreună temele care îi dau bătaie de cap. Cere şi sfatul altor părinţi,când problemele ţi se par prea complicate,sau cheamă în ajutor prieteni care au cunoştinţe în domeniu.

-Dacă micuţul nu se simte atras spre materia pe care o studiază,caută un mijloc de a-i aduce disciplina respectivă mai aproape. Dacă nu-i place botanica,spre exemplu,ieşiri la muzee cu specific de istorie naturală îl vor face poate să se răzgândească. Atelierele pentru copii,documentarele la televizor sau pe DVD,cărţileilustrate – toate acestea îl pot învăţa mai multe decât o lecţie din manual.

Avantaje şi dezavantaje

Dacă eşti un părinte ocupat,meditaţiile îţi ajută copilul să-şi acopere lacunele şi să ajungă la nivelul celorlalţi elevi. Înainte de a-i lua meditator,încearcă totuşi să-i faci o evaluare la materia respectivă. Nu uita că meditaţiile îl vor ajuta să-şi recapete nu doar notele mari,ci şi încrederea în sine. Îl vor învăţa să-şi structureze materia şi să se concentreze. La capitolul dezavantaje,cel financiar nu este de neglijat. Iar dacă va face lecţii particulare de la vârste mici,nu îşi va dezvolta abilităţile care îl ajută să se descurce singur în viaţă.

Sfaturi Click! pentru femei

Nu îl extenua cu prea multe meditaţii! Vei obţine efectul contrar celui scontat.

Nu îl compara cu alţi copii!Apreciază-i eforturile şi încurajează-l.