Ai nevoie de 

Pentru aluat  / 15 linguri ulei  / 15 linguri apă minerală  / 1 praf de copt  / 4 linguri zahăr  / făină cât cuprinde

Pentru umplutură  / 1 kg mere  / 1 linguriţă de rom / 1 linguriţă scorţişoară / 150 g zahăr  / 5 linguri dulceaţă de caise

Pentru decor  / 1 ou bătut   / zahăr pudră

 Cum se prepară  


Pentru aluat,torni ingredientele lichide într-un vas,pui praful de copt,zahărul,făină cât cuprinde şi frămânţi aluatul până se dezlipeşte de pe vas. Acoperi şi dai la frigider.

Speli merele,le scoţi căsuţa cu seminţe şi le tai cubuleţe. Le pui la călit cu zahărul,scorţişoara şi romul. Amesteci până scade apa. Laşi la răcit. Când sunt aproape reci,pui în compoziţie dulceaţa.

Scoţi aluatul,îl împarţi în două,presari făină pe masa de lucru şi întinzi fiecare foaie cu un sucitor.

Pui jumătate din compoziţia de mere cu dulceaţă şi rulezi. Procedezi la fel şi cu cealaltă foaie.

 Îmbraci o tavă cu hârtie de copt,aşezi cele două plăcinte,ungi cu oul bătut şi dai la cuptor,încins în prealabil. Coci până când se rumeneşte frumos.

Dacă vrei,înainte de a servi,presari pe plăcintă zahăr pudră.