Fructe şi legume proaspete, doi litri de apă pe zi, opt ore de somn pe noapte, mişcare, o cremă super-hidratantă, cu factor UV... Cu toţii ştim regulile. Dar nu putem controla şi factorii genetici, poluarea, calitatea alimentelor.

Iar dacă mediul în care lucrezi pune mare preţ pe frumuseţe şi concurenţă, cum este domeniul showbiz, anumite tratamente cosmetice devin imperative.

Unul dintre cele mai sofisticate tratamente cu efect antiaging este aplicarea unei măşti cu aur de 24 de carate, care a fost adusă în exclusivitate în România de către AClinique (clinica deţinută de Asist.Univ.Dr. Anca Plăpcianu) în colaborare cu Dr. Thiago Freire, medicul vedetelor internaţionale, specialist în medicină cosmetică anti-aging şi lector la Universitatea din Moscova.


Această nouă procedură de înfrumuseţare are efect de regenerare celulară; netezeşte ridurile, reduce roşeaţa, oferă pielii elasticitate, oferindu-i o strălucire imediată.

Clinica medicului specialist în dermatologie şi doctor în ştiinţe medicale, Asist.Univ.Dr. Anca Plăpcianu, oferă o multitudine de proceduri estetice şi tratamente dermatologice precum peeling-ul chimic, terapia cu plasmă bogată în trombocite (PRP) – cunoscută sub denumirea de „Terapia Vampir”, corecţia cearcănelor cu acid hialuronic, lifting-ul non-chirurgical cu fire de suspensie (fire complet bioresorbabile de acid polilactic sau polidioxanonă), mezoterapia, terapia cu unde şoc (ultrasunete X-Wave) pentru tratarea celulitei, corecţia ridurilor cu toxină botulinică, augmentarea buzelor şi pomeţilor cu acid hialuronic, tratamentul hiperhidrozei (transpiraţia excesiva) cu toxină botulinică.

Peeling-ul chimic are rolul de a îndepărta celulele moarte şi de a stimula regenerarea celulară. În funcţie de particularităţile şi problemele tenului se alege tipul de tratament: superficial, mediu sau profund. Indicaţiile peeling-ului chimic sunt ridurile fine până la cele profunde, acneea, cicatricile postacneice, cicatricile post-varicelă, pistruii şi petele hiperpigmentare.

Mezoterapia este o tehnică minim-invazivă ce implică realizarea de microinjectari multiple prin care un amestec de substanţe active precum acidul hialuronic, vitaminele, oligoelementele, aminoacizii, precum şi substanţe tensoare, lipolitice sunt introduse la nivel dermic, respectiv hipodermic.

Terapia PRP constă în prepararea plasmei bogate în plachete (PRP) prin recoltarea unei mici cantităţi de sânge de la pacient, care este apoi prelucrat prin centrifugare, proces care separă plachetele de celelalte celule sangvine. Se obţine astfel plasma bogată în plachete, un cocktail concentrat de factori de creştere, capabil să influenţeze semnificativ regenerarea pielii.

Terapia Vampir este indicată pacienţilor care doresc rejuvenarea aspectului pielii de la nivelul feţei, gâtului, decolteului şi mâinilor, procedura având următoarele beneficii: stimularea producerii de noi fibre de colagen şi elastină, reducerea ridurilor, ameliorarea aspectului cicatricilor, echilibrarea secreţiei de sebum, tratarea alopeciei (regenerarea părului).

Pe lângă procedurile estetice, AClinique by Dr. Anca Plăpcianu realizează chirurgie dermatologică, proceduri şi tratamente dermatologice, precum: dermatoscopia (metodă folosită în diagnosticarea precoce a tumorilor de piele), laserterapia, terapia IPL, tratarea acneei şi a cicatricilor postacneice, a dermatitei atopice, eczemelor, psoriazisului, a hiperpigmentării cutanate, a cuperozei şi a căderii părului.

Dr. Anca Plăpcianu este medic specialist dermato-venerologie (cu specialitate de bază - dermatologia, chirurgia dermatologică, dermatoscopia şi terapia cu laser), doctor în ştiinţe medicale; membru al Societăţii Române de Dermatologie (SRD) şi membru al Societăţii Europene de Dermatologie (EADV). A absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa în anul 2006 şi a urmat rezidenţiatul în Dermatovenerologie la Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias” din Bucureşti.