Talentat fără doar şi poate, Michael Jackson a dus o viaţă controversată în ceea ce privea relaţiile sale amoroase, felul în care arăta, operaţiile estetice pe care e limpede că le-a făcut, legătura prea apropiată cu minorii şi dependenţa sa de pastile. MJ a murit la numai 50 de ani din cauza unui atac de cord ce a avut loc în 2009. Iar ultimul lui an de viaţă n-a fost decât un adevărat chin pentru el...   

Problemele medicale cu care se confrunta cântăreţul s-au accentuat în ultimele luni din viaţa lui. Nu numai că suferea de insomnie acută, însă părea adesea dezorientat şi stresat în faţa celor de lângă el. Lipsa de somn era atât de greu de suportat, încât Regele Pop ajunsese să se bazeze, noapte de noapte, pe medicamente precum Propofolul ca să poată pună geană pe geană.

Conform CNN, mai mulţi experţi în somn au analizat cazul lui Michael după moartea acestuia şi au ajuns la concluzia că Jackson ajunsese chiar să funcţioneze 60 de zile fără somn REM (adică o stare profundă a somnului), lucru care a avut un impact devastator asupra sănătăţii lui.