Pentru o piele fină,exfolierea este esenţială. Prepară-ţi un scrub din 50 g de unt,două linguri de miere de albine naturală,o lingură de ulei de măsline,un albuş de ou,1/4 ceaşcă de cafea măcinată şi două linguri de germeni de grâu. Amestecă bine untul,albuşul de ou,mierea şi uleiul de măsline. Adaugă apoi gradual cafeaua şi germenii de grâu,amestecând în continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. După ce compoziţia devine cremoasă,masează-ţi corpul cu ajutorul unei mănuşi abrazive. Fă un duş pentru a îndepărta scrub-ul şi aplică o cremă de corp puternic hidratantă.

Tratament cu miere şi fructe exotice

Sănătatea tenului este foarte importantă. De aceea,un tratament săptămânal este absolut necesar. Ai nevoie de două linguri de ceai verde,1/2 papaya sau mango,1/2 cană de ananas proaspăt,tăiat cuburi şi două linguri de miere de albine. Introdu un plic de ceai verde în apa fiartă şi lasă-l la răcit. Amestecă într-un blender papaya cu ananasul până obţii un piure,după care adaugă ceaiul verde şi mierea. Aplică tratamentul pe faţă şi lasă-l să acţioneze timp de 10-15 minute,apoi clăteşte cu apă călduţă.

Spumant cu vanilie şi miere

Ce ai zice de o baie dulce cu miere şi vanilie? Pentru acest spumant delicios ai nevoie de o ceaşcă de ulei de migdale sau de măsline,1/2 ceaşcă de miere de albine,1/2 ceaşcă de săpun lichid fără miros şi o lingură de extract de vanilie. Amestecă toate ingredientele,lăsând uleiul la final. Pune totul într-o sticlă şi agită bine înainte de a pune din spumant în apa din cadă.

Balsam pentru păr cu miere şi ulei de măsline

Dacă vrei un păr strălucitor şi sănătos încearcă o mască din 1/2 ceaşcă de miere de albine şi 1/4 ceaşcă de ulei de măsline (dacă ai părul normal sau gras foloseşte două linguri). Amestecă ingredientele şi aplică masca pe părul uscat şi nespălat,masând scalpul. Acoperă părul cu o pungă din plastic şi lasă masca să acţioneze timp de 30 de minute. Spală apoi părul cu şampon.

Mască exfoliantă cu miere şi scorţişoară

Pentru a elibera porii şi a curăţa faţa de celule moarte ai nevoie de un scrub,pe care să-l foloseşti o dată pe săptămână. Pentru un exfoliant natural ai nevoie de o linguriţă de ceai verde,două linguriţe de ananas mărunţit,patru linguri de piure de dovleac,o lingură de miere de albine,două linguriţe de gel de aloe vera,1/2 linguriţă de ulei de măsline,patru linguriţe de mălai şi patru picături de extract de scorţişoară (opţional). Pune un plic de ceai verde în apă fiartă şi las-o să se răcească. Amestecă ananasul în blender şi adaugă piurelul de dovleac,mierea şi gelul de aloe vera. La final adaugă uleiul de măsline,mălaiul,ceaiul verde şi extractul de scorţişoară. Masează-ţi faţa şi gâtul cu acest amestec şi lasă-l să acţioneze timp de 15-20 de minute. Clăteşte cu apă rece şi aplică o cremă hidratantă.