Frigul,diferenţele bruşte de temperatură şi curentul slăbesc imunitatea organismului. Şi uite-aşa te mai pricopseşti cu o răceală. Iată câteva remedii care te ajută să previi suferinţele iernii!

Încearcă tinctura de Echinacea!

Un remediu accesibil şi uşor de administrat este tinctura de Echinacea. Poţi lua preventiv câte 20 de picături pe zi,timp de o lună. Vei vedea că nu vei mai răci atât de des şi că vei avea o imunitate de fier. La fel de folositoare este şi polenul (100 g) amestecat cu miere (200 ml),cătină (150g) şi zeamă de lămâie. Iei câte o lingură dimineaţa,pe stomacul gol. E un tezaur de sănătate!

Extractul de merişor,de mare ajutor!

Când ai infecţii urinare repetate,tratamentul prelungit cu antibiotice poate fi ineficient şi cu efecte secundare nedorite cum ar fi infecţiile vaginale.  De aceea,este bine ca problemele urinare fie prevenite natural,cu suc sau capsule din extract de merişor. Suplimentul se ia de patru ori pe zi,timp de o săptămână după care se face pauză.

La fel şi acupunctura,metodă chineză veche de aproape 10.000 de ani,luptă eficient împotriva infecţiilor urinare. Un studiu american a demostrat că o persoană din trei se vindecă de infecţiile urinare în urma terapiei cu acupunctură.

Sunătoarea previne depresia
 
450 de mg de extract de floare de sunătoare,de două ori pe zi,timp de 4 săptămâni cresc pofta de viaţa şi alungă stările depresive. În cazul în care faci o astfel de cură,trebuie să ai în vedere că extractul de sunătoare scade efectul anticoncepţionalelor. De asemenea,capsulele cu Omega-3 extras din somon menţin sănătatea celulelor nervoase ale creierului şi combat şi ele depresia.

Calciul înlătură sindromul premenstrual

Sindromul premenstrual produce schimbări de comportament,emoţionale şi fizice,cu dureri abdominale sau migrene. Medicii avertizează că un consum excesiv de analgezice poate duce la numeroase probleme de sănătate. De aceea,este bine să evităm excesul de ibruprofen deoarece poate afecta stomacul şi ficatul.  Studiile au dovedit că o sursă organică de calciu,cum este cel din scoici poate preveni stările de nervozitate. Mai mult,femeile care consumă multe lactate sunt mai puţin afectate de tulburările ciclului menstrual.