Ingrediente

Pentru aluat

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 50 ml apă sau lapte rece

Pentru umplutură

  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei
  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 ardei graşi verzi
  • 100 g brânză
  • 2 ouă
  • 50 g măsline verzi fără sâmburi
  • câteva felii de bacon 
  • piper
  • 2 roşii
  • 100 g caşcaval
  • busuioc

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cu untul, adaugi oul bătut, sarea şi, treptat, apa sau laptele. Îl laşi la rece 30 de minute. Pentru umplutură, tai ceapa julien şi baconul cubuleţe, apoi le căleşti într-o lingură de ulei. Adaugi ardeii tăiaţi fâşii şi-i sotezi uşor. Dai totul deoparte, la răcorit.

Separat, amesteci brânza rasă cu ouăle, apoi cu legumele răcite, măslinele tăiate, puţin piper şi roşiile rondele. Întinzi aluatul în tăvi speciale pentru mini tarte astfel încât să acopere şi marginile. Îl înţepi din loc în loc cu o furculiţă, apoi adaugi umplutura, nivelezi şi presari caşcavalul ras. Dai mini tartele la cuptor până se rumenesc, apoi presari cu frunze de busuioc.

FOTO Shutterstock.com