Dificultate medie/ Preparare 45’ / 4 minipizze

Ai nevoie de

Pentru aluat

250 ml apă
25 ml ulei
1 praf sare
2 g drojdie
500 g făină
ulei, pentru uns

Pentru umplutură

5 linguri suc de roşii
50 g mozzarella
6-7 felii roşii uscate
5-6 frunze busuioc
4-5 fire ceapă verde
4 ouă prepeliţă
sare
piper
4 linguri sos pesto

Mod de preparare


Pentru aluat, combini apa călduţă cu uleiul, sarea şi cu drojdia, apoi omogenizezi ingredientele cu un tel. Cerni făina, o adaugi în ploaie şi frâmânţi energic până obţii un aluat omogen, elastic, care nu se lipeşte pe degete. Strângi aluatul într-o bilă, o ungi cu ulei şi o laşi 30 de minute la dospit.


Presari făină pe blatul de lucru şi întinzi aluatul în patru foi mai mici. Le ungi cu suc de roşii, presari brânza sfărâmată şi adaugi roşiile uscate. Le aşezi în tăvi tapetate şi le dai la cuptorul încins. Când sunt aproape gata le scoţi, pui pe ele frunzele de busuioc şi ceapa tăiată, spargi câte un ou şi presari sare şi piper, după gust. Le bagi la cuptor până când devin rumene şi le serveşti stropite cu sos pesto.