Ai nevoie de:

200 g făină
60 g zahăr
1 praf sare
70 g unt rece
3 gălbenuşuri

Pentru cremă:

480 ml lapte integral
100 g smântână
1 linguriţă esenţă de vanilie
50 g amidon
4 gălbenuşuri
140 g zahăr pudră
40 g unt
155 g ciocolată neagră

Pentru bezea:

4 albuşuri
250 g zahăr

Pentru decor:

agrişe


Amesteci 2 gălbenuşuri cu zahărul şi cu sarea. Adaugi făina cernută, untul tăiat cubuleţe şi frămânţi aluatul până îl poţi aduna într-o bilă. Îl înveleşti în folie şi-l dai la frigider o oră. Îl împarţi în 6 bucăţi şi le întinzi în tăvi mici pentru minitarte, tapetate. Acoperi fiecare formă cu hârtie de copt peste care pui boabe de fasole uscată. Dai tăvile la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 10 minute. Scoţi boabele de fasole şi hârtia de copt şi ungi fiecare minitartă cu gălbenuşul bătut, apoi le dai din nou la cuptor, 5 minute.

Pentru cremă, pui pe foc laptele, smântâna şi esenţa de vanilie. Când încep să fiarbă, dai deoparte. Mixezi amidonul cu gălbenuşurile şi cu zahărul pudră. Adaugi laptele fierbinte peste gălbenuşuri şi omogenizezi. Aşezi laptele din nou pe focul mic şi amesteci până se îngroaşă. Dai deoparte şi adaugi ciocolata ruptă şi untul tăiat cubuleţe, apoi omogenizezi. Umpli pe jumătate fiecare formă de minitartă cu cremă de ciocolată, apoi le dai la rece.

Pentru bezea, baţi albuşurile cu zahărul până devin spumă. Pui cu lingura bezeaua peste umplutură şi le dai la cuptor până se rumeneşte bezeaua. Le serveşti decorate cu agrişe.