Ingrediente pentru tarte cu cremă de lămâie

Pentru blat: 220 g făină, 125 g unt, 1 praf sare, 80 g zahăr tos, 2 linguri apă rece, 1 ou, unt topit, pentru uns formele
 
Pentru cremă: 120 ml lapte fierbinte, 4 gălbenuşuri, 130 ml suc de lămâie, 100 g zahăr tos, 100 g unt 80% grăsime, 2 linguri amidon de porumb, coaja rasă de la 1 portocală
 
Pentru bezea: 2 albuşuri, 1 praf sare, 200 g zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat 
 
Modul de preparare
 
Frământă făina cu untul până obţii un aluat sfărâmicios, apoi adaugă restul ingre-dientelor  şi  formează  un  aluat  omogen.  Înveleşte-l în folie alimentară şi lasă-l la odihnit în frigider 30 de minute. După acest interval, întinde aluatul într-o foaie, decupează cercuri şi aşază-le  în  formele  de  minitarte unse cu  unt. Lasă-le  în  cuptorul  preîncălzit la 170 °C, aproximativ 20  de  minute,  până  când marginile se rumenesc frumos. 
 
Mixează gălbenuşurile cu zahărul şi cu amidonul. Adaugă sucul de lămâie, apoi laptele fierbinte, ames-tecând  energic.  Pune compoziţia pe baie de aburi şiamestecă până când  se  îngroaşă. Pune vasul  deoparte,  adaugă coaja de portocală şi untul şi omogenizează. Lasă apoi crema la răcit, acope-rită cu folie alimentară.Umple coşuleţele  cu  crema obţinută, apoi prepară be-zeaua.  Bate  albuşurile  cu  praful de sare până când îşi dublează volumul,  apoi  adaugă treptat  zahărul pudră. Mixează cât să obţii o spumă tare şi  lucioasă.  Pune  bezeaua într-un  poş  şi  ornează cu ea minitartele. În completare, poţi adăuga flori comestibile sau felii de lămâie deshidratate. 
 
Sursă foto: Shutterstock