Într-o noapte rece de toamnă, pasionaţii de senzaţii tari preferă să se cuibărească în fotoliu cu un castron de floricele la un film de groază sau să petreacă o noapte într-un hotel bântuit care arată smuls de pe un platou de filmare a unui film horror. Toate hotelurile par la fel, dar nu sunt deloc aşa. În interior, mai ales după căderea nopţii, se petrec tot soiul de întâmplări ciudate.

Apariţiile din Hotelul Stanley l-au inspirat pe Stephen King

Construit în 1909, Hotelul Stanley din localitatea Estes Park a devenit obiectul multor investigaţii din cauza unor activităţi paranormale care au loc aici încă din anii `70. Mulţi cred că proprietarii, F.O. Stanley şi soţia sa Flora, sunt cei mai proeminenţi invitaţi ai hotelului. Sunt văzuţi adesea în sala de biliard sau cântă la pian.

În 1974, scriitorul Stephen King a stat în camera 217 şi şi-a bazat romanul „The Shining” pe ceea ce i s-a întâmplat şi a auzit că s-ar petrece în hotel. El şi soţia, Tabby, au fost singurii oaspeţi, deoarece hotelul urma să se închidă pentru iarnă. King l-a visat pe fiul său de trei ani care alerga prin hotelul gol şi se uita în urma lui, ţipând, în timp ce era urmărit de un furtun de incendiu. A început să scrie „The Shining” la scurt timp după aceea.

În acelaşi hotel se mai întâmplă şi alte lucruri ciudate: fantome care trec prin camere în timpul nopţii, televizoare care rulează în buclă secvenţe din thrillerul cu Jack Nicholson. Hotelul a devenit faimos, iar unii oaspeţii solicită să fie cazaţi într-una dintre camerele bântuite.

Zgomote şi senzaţii inexplicabile la Hotelul Emily Morgan din San Antonio