Moduri eficiente de a trata adenomioza acasă

1 68545 original jpg jpeg

Dacă atunci când eşti la mentruaţie suferi de crampe dureroase şi de sângerări abundente, există posibilitatea să ai adenomioză. În acest articol vei citi tot ce trebuie să ştii despre simptomele bolii şi, mai ales, despre căile de atac pe cale naturală.

Adenomioza este o afecţiune rară,şi este cauzată de creşterea celulelor endometriale în muşchiul uterului. Aceasta afectează în primul rând femeilecu vârstă cuprinsă între 35 şi 50 de ani. Afecţiunea se manifestă prin sângerări menstruale abundente şi crampe severe şi,în cele mai multe cazuri,dispare după menopauză. Deşi majoritatea medicilor recomandă histerectomia,există metde naturale de tratare a simptomelor adenomiozei.

Simptome

Deşi în unele cazuri adenomioza poate fi asimptomatică,adică nu se manifestă în niciun fel,în general acesta se caracterizează prin:

-Sângerări prelungite şi / sau dureri în timpul perioadei menstruale. De altfel,pot apărea şi sângerări între cicluri sau cheaguri de sânge în timpul menstruaţiei.

-Crampe menstruale,care sunt severe şi chinuitoare. Odată cu înaintarea în vârstă,acestea se pot înrăutăţi.

-Umflarea în partea inferioară a abdomenului.

-Dureri în timpul actului sexual.

Remedii naturale

Deşi se ştie foarte puţin despre această problemă,există căi naturale de atac,eficiente,care pot fi folosite pentru tratarea adenomiozei. 

1. Uleiul de ricin

Este un remediu excelent pentru această afecţiune. Tot ce trebuie să faci este să înmoi o cârpă moale în ulei de ricin şi să o pui pe piele pentru a îmbunătăţi circulaţia şi a stimula vindecarea organelor şi a ţesuturilor de sub piele. 

2. Traista ciobanului

Este folosită pentru a trata problemele menstruale,deoarece este recunoscută pentru creşterea contracţiilor uterine. Acest lucru ajută şi la reducerea sângerării. Planta limitează fluxul de sânge în zona pelviană,deoarece contractă vasele de sânge. Femeile însărcinate ar trebui să evite folosirea traistei-ciobanului,fiindcă ea stimulează contracţiile uterine. 

3. Ghimbirul

Aceasta planta este bogată în antioxidanţiputernici,cunoscuţi sub numele de gingerol,care au,de asemenea,proprietăţi anti-inflamatorii şi ajută la funcţionarea normală a uterului. Ghimbirul funcţionează ca un analgezic natural, reducând durerea. Bea ceai de ghimbir în fiecare zi.

4. Turmericul

Curcuma conţine curcumină,care ajută la reducerea rapidă  a inflamaţiei în uter şi la micşorarea cantităţii de sânge eliminat în timpul menstruaţiei. Bea un pahar de lapte amestecat cu o linguriţă de turmeric.

5. Calciul şi magneziul

Acestea sunt două minerale esenţiale,care joacă un rol important în procesul de ameliorarea a durerilor menstruale. Experţii recomandă administrarea de suplimente de cel puţin trei ori pe săptămână.