Moduri inedite prin care poţi păstra avocado proaspăt mai mult timp

1 82311 original jpg jpeg

Avocado este unul dintre cele mai populare alimente, fiind perfect pentru micul dejun, prânz si cină. Cu toţii ştim faptul că acesta nu rezistă mult timp dacă alegem să nu îl mâncam pe tot deodată.

Avocado se poate ţine în frigider până la doua săptămâni, dar întreg, nu tăiat. Dacă alegi, însă, să foloseşti doar jumătate din el, lasă sâmburele în interior. Dacă alegi să îl scobeşti, pune-l într-o pungă de plastic etanşă (scoate aerul din ea cât de mult poţi).

Iată ce poţi face pentru a-l păstra proaspăt mai mult timp:

Pulpa fructului de avocado începe să devină maronie de îndată ce acesta este tăiat, din cauza unei enzime care oxidează în contact cu aerul. Sunt multe persoane cărora nu le place să mănânce un avocado maroniu.

Foloseşte uleiul de măsline

Jumătatea de avocado pe care nu o mai foloseşti taie-o cu ulei de măsline. În acest fel se creează o barieră naturală contra oxidării.

Sucul de lămâie ajută la menţinerea prospeţimii

Sucul de lămâie inhibă oxidarea. Freacă jumătatea de avocado tăiată sau stropeşte puţin cu guacamole.

Ceapa, un alt secret pentru un avocado proaspăt

Ce trebuie să faci: pune câteva bucăţi mari de ceapă pe fundul unui recipient. Pune avocado cu faţa în jos pe ceapă sau presară câteva bucăţele de ceapă pe guacamole.

: