Cum să faci o impresie bună la muncă

1 79877 original jpg jpeg

Primele zile petrecute la noul loc de muncă pot avea un impact major asupra modului în care te vor percepe colegii tăi. Foarte importantă este ţinuta, dar mai sunt şi alte aspecte de care trebuie să ţii cont când vrei să faci o impresie  bună la muncă. Vrei să ştii care sunt?

Ţine cont de regulile impuse de firmă/companie

Superiorii te vor aprecia dacă văd că ţii cont de regulile impuse de ei, precum şi ceilalţi colegi. De exemplu, ar trebui să foloseşti telefonul mobil personal numai în caz de urgenţă, să fii empatică cu restul colectivului şi să îţi doreşti să înveţi într-un timp scurt care-ţi sunt îndatoririle.

Acceptă când greşeşti

Toată lumea greşeşte, dar asta nu înseamnă că e sfârşitul lumii. Important este să accepţi că ai greşit şi să nu încerci să dai vina pe ceilalţi. Reacţia corectă arată că eşti o persoană responsabilă.

Anunţă şeful când te simţi rău şi nu poţi ajunge la birou

Prima persoană care trebuie să ştie că nu vei ajunge la muncă din cauză că nu te simţi bine este superiorul tău/şeful. Anunţă-l printr-un mesaj scris sau sunându-l.

Acţionează prompt în caz de urgenţă

În momentul în care apar probleme neprevăzute care te implică şi pe tine, acţionează repede. Important este ca problema care a apărut să fie rezolvată. Superiorii şi colegii te vor aprecia.

Nu intra în conversaţii care nu te vizează

Este bine să vorbeşti cu restul colegilor în timp ce lucrezi, deoarece va face munca mai puţin obositoare. Dar evită să intri în conversaţii care nu au legătură cu tine – încearcă să le eviţi. Intrarea într-o conversaţie inutilă poate dăuna atmosferei profesionale din mediul de lucru şi poţi să fii văzută mai puţin profesionistă.

Respectă programul

Trebuie să ajungi de fiecare dată la ora stabilită (9.00 dimineaţa). Se întâmplă să întârzii din cauza traficului, dar acest lucru nu trebuie să devină o obişnuinţă. Important este să-ţi faci treaba cât mai bine posibil, ca să nu existe motive de tragere la răspundere.

Acordă atenţie ţinutei

Fiecare loc de muncă este unic, iar ţinutele sunt în funcţie de profesie (de cele mai multe ori). Cu toate acestea, nu te poţi prezenta la muncă oricum. Trebui să te îmbraci corespunzător - office, casual -, aşa cum o fac şi restul colegilor. Dacă îţi este impus un dress code, ţine cont de el. De multe ori, ţinuta ne reprezintă.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg