Moduri prin care un câine îţi face viaţa mai frumoasă

1 66266 original jpg jpeg

După o zi grea de la muncă, atunci când ajungi acasă şi te întâmpină căţelul bucuros, atunci uiţi de toate problemele. Acesta te va face să fii mereu fericită, şi ştii că atunci când ajungi acasă, cineva te aşteptă. Este momentul să recunoaştem că animalele par să fie instinctive.

Chiar dacă sună ciudat,avem multe de învăţat de la animalele de companie,fie el un căţeluş sau o pisicuţă. Viaţa şi obiceiurile lor sunt bazate pe inspiraţie,iar acest lucru îl vom observa dacă ne oprim şi le acordăm puţină atenţie.

Iată de ce este bine să avem un animal de companie:1. Oferă atenţie

Atunci când un animal nu se simte bine,şi tu te simţi rău când îl vezi aşa. La fel sunt şi ele atunci când te văd că nu le bagi în seamă şi că nu le oferi atenţie. Aceştia apreciază lucrurile mici,cum este o simplă mângâiere. Nu trebuie să fim lipsite de autenticitate în zilele mai rele.   

2. Rutina poate fi un lucru minunat

Observi că animalul tău de companie face aceleaşi lucruri în fiecare zi,la aceeaşi oră.  Asta pentru că există un triumf personal în ele. Aceştia au găsit acel lucru plăcut şi continuă să-l facă,anticipând că vor să-l facă din nou.

Dacă eşti supărată,nu ai chef de nimic,încearcă să găseşti bucurie în lucrurile simple pe care le repetă în fiecare zi,cum ar fi să te bucuri ca atunci când bei cafeaua,pisica sau câinele să stea lipit de tine.  

3. Îi ceri puţin,dar oferă mult

Animalele dau mai multă afecţiune şi prezenţă,decât i-ai cere. Animalele nu tânjesc după atenţie,ci doar atunci când au stat prea mult singure. Tu mereu ai nevoie de o atenţie  de o îmbrăţişare,de un sfat. Ele se mulţumesc cu faptul că le oferi puţină atenţie,ai grijă de ele şi că le mângâi atunci când ajungi acasă.

4. Nu te grăbi să-l duci la doctor

Ştiai că pentru animale este un şoc atunci când le duci la veterinar? Ele o consideră ca o trădare. Dacă sunt bolnave,încearcă să le tratezi acasă cu un tratament prescris de doctorul veterinar. Acestea se vor însănătoşi mai repede dacă sunt acasă,în coşuleţul lor,decât la o clinică veterinară.