Multe persoane iubesc acest anotimp şi asta pe bună dreptate! Soarele ne încântă cu razele sale calde, florile predomină în aproape orice peisaj, iar noi lăsăm în şifonier, în sfârşit, toate gecile şi hainele groase, de iarnă şi ne pregătim de vacanţă. Dacă ai nevoie de câteva motive de a intra în spiritul verii, citeşte mai departe şi află de ce lunile de vară fac din acest anotimp cea mai frumoasă perioadă a anului.

Suntem mai sănătoşi

Nu este un secret faptul că razele soarelui oferă multe beneficii pentru sănătate. Potrivit cercetărilor efectuate de Universitatea din Liege (Belgia), „creierul uman funcţionează mai bine vara‟, arată The Independent. În cadrul unui studiu, cercetătorii au analizat voluntarii prin multe teste de atenţie şi de memorie, în diferite momente ale anului. Specialiştii au descoperit că activitatea creierului a atins apogeul vara, voluntarii bucurându-se de o memorie şi de o atenţie mai bună în lunile călduroase.

Îngheţata, deliciul sezonului

Ştiai că iulie este declarată în Statele Unite luna îngheţatei? Americanii sărbătoresc sosirea verii cu acest deliciu dulce, iar în întreaga lume se produc tone de îngheţată, în acest anotimp. De pildă, cea mai mare lingură de îngheţată de până acum, cântărea nici mai mult, nici mai puţin de 3.010 kilograme. Ea a fost realizată în oraşul Cedarburg (SUA), avea o înălţime de 5,6 metri, o lăţime de 6 metri şi era formată din aproximativ 733 de sortimente de îngheţată.