Din păcate, poate fi destul de frustrant să încerci numeroase produse care promit o creştere rapidă a părului, dar care nu dau rezultate. Mulţi oameni au probleme cu creşterea părului, mai ales dacă îşi doresc o anumită lungime. Acest lucru are mai puţină legătură cu ciclul de creştere al părului şi are mai mult de-a face cu modul în care îl îngrijim. Iată care sunt cele mai frecvente motive pentru care părul refuză să mai crească atât cât ne dorim!

Este expus la temperaturi ridicate

Deşi căldura ne poate ajuta să obţinem un păr frumos aranjat, folosirea excesivă a aparatelor de îngrijire a părului pe bază de căldură, precum: placa de păr, feonul sau ondulatorul este una dintre cele mai întâlnite cauze pentru care părul refuză să mai crească. Părul se poate degrada dacă este expus unei temperaturi ridicate, începe să se decoloreze şi îşi schimbă structura. Pentru a evita aceste probleme este indicat fie să faci o pauză de la aceste aparate sau să le foloseşti mai rar, fie să utilizezi constant produse care oferă protecţie termică.

Scapă de vârfurile degradate!

Dacă îţi doreşti un păr mai lung, va trebui să tai în mod regulat vârfurile degradate. Dacă refuzi să laşi foarfeca să se apropie de părul tău, s-ar putea să observi că părul va înceta să mai crească. Creşterea normală a părului este de jumătate de centimentru pe lună, dar dacă vârfurile degradate îşi fac simţite prezenţa, părul se va rupe mai uşor şi nu o să mai crească în ritmul normal.

Dieta contează