Motivele pentru care nu reuşeşti să slăbeşti dacă renunţi la carbohidraţi

1 carbohidrati jpg jpeg

Multe dovezi arată că dietele cu conţinut scăzut de carbohidraţi pot fi eficiente, atunci când ne dorim să scăpăm de kilogramele în plus. Totuşi, la fel ca în cazul oricărui regim restrictiv, oamenii renunţă rapid, uneori înainte de a ajunge la greutatea dorită. Iată câteva motive pentru care nu ar trebui să renunţi la carbohidraţi atunci când îţi doreşti să slăbeşti!

Cartofi, paste, orez, toate aceste alimente reprezintă un deliciu pentru iubitorii de carbohidraţi, mai ales dacă sunt gătite aşa cum trebuie. Astăzi, mediul online este plin cu diverse diete care promit rezultate rapide, mai ales dacă renunţi la anumite alimente de bază, cum ar fi carbohidraţii. Se pare că este o greşeală să faci acest lucru. Alimente precum cartofii sau pastele integrale îţi vor da energia de care ai nevoie, pentru că acţionează ca un combustibil pentru organism. Totodată cu ajutorul lor, vei reuşi să slăbeşti mai frumos şi să ţii dieta pe o perioadă mai lungă de timp.

Arzi grăsime, dar nu îţi dai seama

Pierderea în greutate nu este un proces liniar. Vor fi zile în care acul cântarului creşte, iar altele când coboară. Nu înseamnă că dieta ta cu carbohidraţi nu funcţionează! Mulţi oameni slăbesc în prima săptămână cu o dietă low-carb, dar acest lucru se datorează faptului că se pierde iniţial apa din organism, nu grăsimea. Este posibil să câştigi în greutate, mai ales dacă ai început să faci sport cu greutăţi, deoarece creşte masa musculară. Ca să te convingi care este procentul de grăsime pierdută, încearcă alte măsurători în locul cântarului clasic. Poţi apela la asistenţă medicală care te va ajuta să îţi măsori procentul de grăsime corporală cu ajutorul cântarelor speciale. De asemenea, poţi încerca să îţi faci câteva fotografii, înainte de regim şi după, aşa vei vedea adevărata schimbare.

Nu mănânci alimentele potrivite

O dietă cu conţinut scăzut de carbohidraţi este mai potrivită decât una în care aceştia nu sunt deloc prezenţi în meniu. Pentru o pierdere sănătoasă în greutate, trebuie să înlocuieşti carbohidraţii „răi‟ cu carbohidraţi „buni‟. Evită alimentele procesate, care promit că au conţinut scăzut de carbohidraţi. Consumă în locul lor, carne slabă, peşte, ouă, legume, cartofi fierţi sau paste integrale, aceste alimente îţi vor da energie şi vei slăbi sănătos.

Eşti tentat să consumi mai multe calorii

Dacă eşti o persoană care adoră carbohidraţii şi îi tai dintr-o dată de pe listă, poţi fi tentată să consumi mai multe grăsimi sau cereale în locul lor. Dacă nu reuşeşti deloc să slăbeşti, încearcă să faci un calcul al caloriilor consumate zilnic. Calculatoarele de nutriţie online te pot ajuta să descoperi câte calorii mănânci zilnic. Unii experţi recomandă să reducem aproximativ 500 de calorii pe zi pentru o pierdere în greutate de 0,5 kg pe săptămână.

Unii oameni sunt mai senibili la carbohidraţi, decât alţii. Poţi urma o dietă sănătoasă, cu conţinut scăzut de carbohidraţi şi să alegi să consumi mai multe proteine, grăsimi sănătoase şi legume cu conţinut mic de carbohidraţi. Dietele restrictive pot veni cu complicaţii de sănătate. Discută întotdeauna cu un dietetician înainte de a face modificări mari în dieta ta.

S-ar putea să te frustrezi dacă nu vezi rezultate rapide. Slăbitul este un întreg proces care necesită timp. În multe cazuri, o pierdere a 0,5 kg pe săptămână este un obiectiv realist. Unii oameni slăbesc mai repede, în timp ce alţii slăbesc mai încet. Nu te descuraja dacă acul cântarului nu se duce în jos! Continuă să mănânci alimente sănătoase şi să faci mişcare. Acest lucru este excelent atât pentru corp, cât şi pentru sănătatea psihică.

Sursă foto: Shutterstock



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg