Pare un lucru aflat în contradicţie - copiii sunt fiinţe gingaşe, care inspiră orice altceva numai teamă nu. Însă în filmele de groază, în general, copiii sunt descrişi precum entităţi supranaturale sau posedate, iar întreaga acţiune a filmului se concentrează asupra lor. „Night of the Living Dead‟, „The Exorcist‟, „The Omen‟, „The Shining‟ sunt doar câteva dintre filmele de groază în care copiii impresionează cinefilii. Se pare că există câteva explicaţii specifice, pentru care producătorii îi includ în astfel de producţii.

Tananarive Due, cunoscută drept unul dintre cei mai buni critici de filme de groază, a fost întrebată de ce sunt atât de atrăgătoare filmele de groază cu copii. Ea a răspuns că această tehnică este folosită tocmai pentru că este contradicţie cu purtitatea copiilor.

De cele mai multe ori, filmele se concentrează pe un copil sau pe mai mulţi copii, care se confruntă cu ceva rău. Prezenţa copiilor reprezintă o tehnică folosită în multe bătălii dintre binele şi răul din poveştile şi filmele de astăzi. Această tehnică este eficientă, deoarece interacţiunea copiilor cu răul evidenţiează ideea inocenţei pierdute, la care orice spectator se poate raporta, din propria experienţă. Astfel încât, nevinovăţia pierdută a copiilor impresionează pe fiecare în parte şi poate fi un lucru înfricoşător de urmărit pe ecran, în special dacă copiii sunt incluşi în acţiuni înfricoşătoare.

Indiferent de concluzia scenariului, este un lucru deosebit pentru spectatori să vadă aşa ceva pe ecran. Asta pentru că acţiunea declanşează ceva profund personal pentru public. Dacă publicul va privi doar întâmplări plăcute, probabil nu va mai fi la fel de impresionat de filmul de groază. Indiferent de modul în care sunt descrişi în acţiune, copiii sunt înfricoşători din cauza naturii lor inocente. A vedea copii pierzându-şi inocenţa este înspăimântător şi convingător pentru public.

Sursă foto: Shutterstock