Ingrediente:

150 g ciocolată albă

200 ml smântână pentru frişcă

1 lingură zahăr pudră

2 linguri zahăr tos

200 g vişine fără sâmburi

2 foi gelatină


Mixează smântâna rece cu zahărul pudră, până devine frişcă, dar ai grijă să nu se întărească foarte tare, ci să rămână aerată. Dă-o la frigider. Pune la fiert vişinele cu zahărul tos şi lasă-le să clocotească 10 minute, amestecând în ele. Transferă-le într-un blender şi mixează până obţii un piure fin. Trece-l prin sită şi lasă-l la răcit.

Pune gelatina la hidratat în apă foarte rece, 10 minute. Topeşte ciocolata albă ruptă în bucăţi pe baie de aburi şi las-o la răcorit.

Scurge bine foile de gelatină hidratate, pune-le în ciocolata călduţă şi amestecă până se dizolvă.

Încorporează în ciocolată frişca, apoi piureul de vişine, amestecând cu un tel-pară, până obţii o compoziţie omogenă. Toarnă în
cupe şi pune-le la frigider minimum 4 ore. Decorează după preferinţă.

FOTO Shutterstock