Insecte, precum: albinele, furnicile, muştele, ţânţarii sau viespile pot muşca sau înţepa, dacă te vei apropia de ele. Contactul iniţial poate fi dureros şi poate fi adesea urmat de o reacţie alergică la veninul depus în piele, prin gura sau prin acul insectei. De cele mai multe ori, înţepăturile nu declaşează altceva decât disconfort minor. Însă, unele muşcături pot fi mortale, mai ales dacă eşti alergic la veninul insectelor, arată healthline.

Orice umflătură trebuie urmărită timp de câteva zile după apariţie. Dacă problema persistă, trebuie să consulţi imediat un specialist. Iată care sunt muşcăturile de insecte, la care trebuie să fii cu „ochii în patru‟ şi ce să faci dacă te confrunţi cu ele!

Înţepătura de viespe

Marea majoritate a persoanelor care sunt înţepate de viespe experimentează doar simptome minore, cum ar fi: roşeaţa, zonă umflată şi mâncărime. În general, în jurul înţepăturii apare un mic punct alb, însă potrivit Dr. Taranath, citat de thehealthy, unii pot prezenta simptome mai pronunţate, cum ar fi: roşeaţa extremă sau umflături, care cresc timp de două sau trei zile, de la momentul înţepăturii. Majoritatea înţepăturilor de viespe pot fi tratate acasă, însă persoanele alergice la veninul insectei, pot intra în şoc anafilactic: „Dacă te confrunţi cu simptome sevreme precum: umflarea severă a feţei, a buzelor şi a gâtului, senzaţie de ameţeală, dificultăţi de respiraţie, puls scăzut, este nevoie să soliciţi imediat asistenţă medicală‟, spune specialistul. Pentru reacţii minore, spală zona afectată cu apă şi săpun şi aplică un pachet rece cu gheaţă, pentru a trata umflătura. Dacă a fost o înţepătură de albină, nu uita să îndepărtezi acul imediat cu o pensetă.