Ingrediente de care ai nevoie:

50 g năut uscat

12 măsline negre coapte în cuptor

1 castravete

2 roşii

1 ceapă roşie mică

7-8 frunze de pătrunjel

Pentru condimentare

1 linguriţă de miere polifloră

1 lingură de suc de lămâie

1 căţel de usturoi

Ulei de măsline extravirgin

Sare

Mod de preparare

Puneţi năutul la înmuiat în apă călduţă,pentru o noapte. Luaţi-l de la înmuiat,clătiţi-l,stoarceţi-l,apoi puneţi-l în tigaie şi acoperiţi-l cu apă rece,după care puneţi-l la fiert timp de 25 de minuteş în final se strecoară. Tăiaţi în două castravetele pe lungime,scobiţi pentru îndepărtarea seminţelor şi tăiaţi feliuţe. Roşiile se taie cubuleţe (acestea trebuie să fie bine coapte,dar tari) şi se mărunţesc foarte bine ceapa şi pătrunjelul. Adăugaţi într-un bol năutul,castravetele,roşiile,ceapa,pătrunjelul şi măslinele.

Pentru condimentare preparaţi un sos din sucul de lămâie,sare,usturoil zdrobit,mierea şi câteva linguri de oţet. Stropiţi salata cu acest condiment,amestecaţi şi serviţi.

Citeşte mai multe proprietăţi şi utilizări ale mierii în cartea “Mierea – Proprietăţi şi utilizări” de Daniela Guaiti, de la Editura Casa.