Transportul aerian devine din ce în ce mai folosit, ceea ce face ca ofertele companiilor aeriene să se diversifice pentru a valorifica potenţialul călătorilor români. Astfel, operatorii low cost îşi continuă expansiunea din ţara noastră, adăugând destinaţii noi sau crescând frecvenţa zborurilor către destinaţiile existente prin achiziţia de noi aeronave sau relocarea lor în bazele din România. Echipa momondo a identificat 19 destinaţii noi către care românii pot zbura direct, beneficiind de tarife reduse şi orare de zbor convenabile.

Rute noi de zbor cu plecare din Bucureşti în 2020

Compania românească Blue Air a anunţat primul zbor către Munchen pe 15 Iunie, la scurt timp după introducerea zborului Eurowings către Stuttgart (21 Mai). Cei care preferă destinaţii cu temperaturi mai ridicate se vor bucura de adăugarea rutei către Kavala, oraşul grecesc ţintit de românii care obişnuiau să meargă în insula Thasos pentru a petrece concediul de vară. Zborul va fi operat de Ryanair şi va funcţiona doar în perioada 6 Iunie - 26 Septembrie. 
Compania Wizz Air a anunţat încă 3 rute cu plecare din Bucureşti, care vor face drumurile către oraşele europene mai uşoare şi mai rapide: Lyon (începând cu 2 Iunie), Praga (începând cu 1 Iulie) şi Sevilla (începând cu 4 Iulie). Pe lângă aceste noi destinaţii, adăugarea unor noi aeronave la flota care operează zboruri din Bucureşti ajută şi la creşterea numărului de curse pe alte rute, ceea ce ar trebui să genereze şi scăderi de preţuri sau menţinerea unor tarife minime pe o perioadă mai lungă de timp.

Rute noi de zbor cu plecare din Iaşi în 2020

Oferta de zboruri cu plecare din Iaşi s-a îmbogăţit constant în ultimii ani şi se pare că acest trend nu se va opri nici în acest an. Cele mai multe destinaţii noi au fost anunţate de către compania Wizz Air, care a programat deja încă 6 rute începând cu vara 2020. Se va zbura mai mult către oraşele din Italia, prin deschiderea curselor către Bari, Torino (1 August) şi Verona (3 August), iar Barcelona (1 August), Berlin şi Londra (2 August) completează lista de oferte noi a companiei.

Tot către Verona va zbura şi Blue Air începând cu 16 iunie, iar din această concurenţă a operatorilor de zbor vor avea de câştigat în special călătorii, beneficiind de orare de zbor diferite şi preţuri mai atractive.

Mai citeşte şi: Cele mai bune staţiuni de schi din Europa

Rute noi de zbor cu plecare din Bacău în 2020

Zona Moldovei se dezvoltă din punctul de vedere al traficului aerian şi prin cursele noi care vor pleca din Bacău. Compania românească Blue Air a anunţat începerea zborurilor către 6 noi destinaţii, începând cu vara acestui an: din 15 iunie călătorii vor putea zbura din Bacău către Atena, Birmingham, Copenhaga, Larnaca, Oslo sau Stuttgart.

În ceea ce priveşte rutele noi din Cluj-Napoca, în acest moment doar Ryanair a anunţat deschiderea curselor către Londra (Stansted) începând cu 2 Aprilie 2020.

Compania Aeriană

Oraşul de plecare

Destinaţia

Lansarea rutei

Blue Air

Bucureşti

Munchen

15 Iunie 2020

Blue Air

Iaşi

Verona

16 Iunie 2020

Blue Air

Bacău

Atena

15 Iunie 2020

Blue Air

Bacău

Birmingham

15 Iunie 2020

Blue Air

Bacău

Copenhaga

15 Iunie 2020

Blue Air

Bacău

Larnaca

15 Iunie 2020

Blue Air

Bacău

Oslo

15 Iunie 2020

Blue Air

Bacău

Stuttgart

15 Iunie 2020

Wizz Air

Bucureşti

Lyon

2 Iunie 2020

Wizz Air

Bucureşti

Praga

1 Iulie 2020

Wizz Air

Bucureşti

Sevilla

4 Iulie 2020

Wizz Air

Iaşi

Barcelona

1 August 2020

Wizz Air

Iaşi

Bari

1 August 2020

Wizz Air

Iaşi

Torino

1 August 2020

Wizz Air

Iaşi

Berlin

2 August 2020

Wizz Air

Iaşi

Londra (Southend)

2 August 2020

Wizz Air

Iaşi

Verona

3 August 2020

Ryanair

Bucureşti

Kavala

6 Iunie 2020

Ryanair

Cluj

Londra (Stansted)

2 Aprilie 2020

Eurowings

Bucureşti

Stuttgart

21 Mai


Mai citeşte şi: Cum afli perioada optimă pentru rezervări către cele mai căutate destinaţii în 2020?