Pe aceeaşi temă:

Dieta cu citrice

Slăbeşte cu dieta braziliană

Dieta rapidă cu peşte

Dieta sănătoasă cu tărâţe de grâ

Ce diete aleg vedetele

Bogaţi în carbohidraţi,cartofii sunt foarte săţioşi şi îngraşă doar dacă sunt gătiţi cu grăsime şi combinaţi cu brânză grasă şi cu smântână.

Au cantităţi importante de nutrienţi-vitamine din complexul B,vitamina C,potasiu şi fibre,-de aceea sunt baza alimentaţiei noastre. Este bine de ştiut că fibrele şi potasiul se găsesc în coaja cartofului,iar vitamina C imediat sub coajă.

Pentru a-şi păstra calităţile,găteşte-i în coajă şi consumă-i copţi. Urmând planul nostru,poţi slăbi până la trei kilograme într-o săptămână. În timpul regimului,porţiile recomandate sunt:125 g de carne de pui,175 g de peşte,125 g de iaurt,25 g de brânză.

De ce sunt sănătoşi cartofii

Un cartof copt conţine:

-160 de calorii
-4 g de fibre (cu tot cu coajă)
-de două ori mai mult potasiu decât o banană
-0 grăsimi
-jumătate din necesarul zilnic de vitamina C
-4 g de proteine

Luni

-Mic dejun:ceai sau cafea fără zahăr,un cartof fiert şi o felie de brânză slabă
-Prânz:o supă de cartofi şi o salată verde
-Cină:doi cartofi fierţi,un ou fiert,o salată de castraveţi cu roşii

Marţi

-Mic dejun:ceai sau cafea fără zahăr,un bol de piure de cartofi subţiat cu lapte degresat
-Prânz:doi cartofi copţi,peşte la grătar
-Cină:o supă de cartofi

Miercuri

-Mic dejun:ceai sau cafea fără zahăr,doi cartofi fierţi şi un iaurt degresat
-Prânz:cartofi fierţi,un ou fiert şi salată
-Cină:doi cartofi fierţi şi un iaurt degresat

Joi

-Mic dejun:ceai sau cafea fără zahăr,un ou fiert şi doi cartofi fierţi sau copţi
-Prânz:doi cartofi fierţi,pui fiert şi salată verde
-Cină:o salată de cartofi fierţi şi un iaurt slab

Vineri

-Mic dejun:ceai sau cafea fără zahăr,un cartof fiert/copt şi o banană
-Prânz:mâncare de cartofi şi salată de crudităţi
-Cină:doi cartofi la cuptor cu ciuperci

Sâmbătă

-Mic dejun:ceai sau cafea fără zahăr,doi cartofi fierţi şi un iaurt slab
-Prânz:salată de cartofi,pui fiert,iaurt şi salată verde
-Cină:doi cartofi fierţi,două linguri de brânză slabă

Duminică

-Mic dejun:ceai sau cafea fără zahăr,un cartof fiert sau copt şi brânză de vaci slabă
-Prânz:doi cartofi fierţi cu pui sau peşte la grătar şi salată verde
-Cină:doi cartofi copţi şi o salată de legume

Pont

Ţinuţi prea mult timp în apă,cartofii îşi pierd conţinutul de vitamina C.Este de preferat să-i consumi copţi.