Colecţia prezentată la Paris Fashion Week a fost veselă, „sălbatică“, plină de fluturi şi curcubee pictate manual, alături de kimonouri extravagante şi clovni uşor ciudaţi. „Am vrut să exprim noţiunea de libertate şi am creat această colecţie instinctiv", a declarat tânărul pentru AFP.

Deşi este comparat cu pionierul modei franceze, Yves Saint Laurent - „lucru care nu mă deranjează deloc”, după cum mărturiseşte în mod surprinzător - Charles de Vilmorin este protejatul altui mare designer: Jean Paul Gaultier.

„Nu am corespuns criteriilor lor (orgnizatorilor evenimentului –n.r.), în ceea ce priveşte vechimea şi toate celelalte, aşa că Jean Paul Gaultier a decis să mă sponsorizeze. Este dovada faptului că zona haute couture se află într-un proces de evoluţie, ceea ce e un lucru pozitiv“, a mai spus el.

De Vilmorin şi-a lansat propriul brand în plină pandemie, când Franţa se afla în primul lockdown. Născut dintr-o mamă profesoară de artă şi tată afacerist (obsedat de modă), De Vilmorin îşi pictează manual cele mai multe piese vestimentare. Culorile îndrăzneţe şi formele mari îi definesc stilul. „Ador drama, formele mari. Este foarte aproape de teatru, ceva destul de ciudat, un vis transformat într-un coşmar“, a mai spus el.

FOTO Arhivă personală/Instagram