În 2019, când pandemia de COVID-19 a intrat în vieţile noastre, nimeni nu bănuia ce efecte ar putea avea limitarea interacţiunii fizice. Pentru o mare parte din populaţie, educaţia calitativă era posibilă doar dacă avea loc faţă în faţă. A studia de acasă, online şi a avea performanţe academice păreau a fi două idei greu de contopit, însă prezentul ne arată o altă realitate.
 Novakid, desemnată de compania de consultanţă J'son&Partners drept „Şcoala online de limba engleză pentru copii numărul 1 a Europei‟, în 2021, o demonstrează în fiecare zi, în practică.

Novakid se adresează copiilor de 4-12 ani şi este alegerea a sute de mii de părinţi din 36 de ţări pentru cursuri online de limba engleză. Cum a reuşit să ajungă aici? Cu mult înainte de „şcoala online‟, încă din 2017, fondatorii Novakid au văzut potenţialul acestui segment de activitate, prin  analiza atentă a nevoilor copiilor. Ani de cercetare şi dezvoltare au dat viaţă unui concept inovator de predare, punând accent pe caracteristicile psihologice ale copiilor de vârste diferite.

„Lucrurile care sunt cu adevărat importante din punct de vedere psihologic atunci când înveţi o limbă străină online sunt ascultarea limbajului, interacţiunea cu o persoană şi eliminarea fricii de a nu înţelege ceva. Novakid îşi propune să recreeze condiţiile în care un copil a fost capabil să-şi înveţe limba maternă‟, subliniază Max Azarov, co-fondator şi CEO Novakid.

Cum se desfăşoară cursurile