Şi aspectele de ordin genetic pot contribui la apariţia şi dezvoltarea celulitei, însă acest lucru poate fi ţinut sub control.

„Factorii genetici sunt implicaţi în mare măsură în declanşarea celulitei, aşa că nu există o vindecare completă. Cu toate acestea, menţinerea unei greutăţi normale şi eliminarea grăsimilor nesănătoase, a excesului de zahăr şi sare poate reduce aspectul celulitei, făcând pielea mai netedă”, spune dr. Kristen Carlucci Haase, nutritionist, potrivit eva.ro.

 Citeşte şi: Dieta cu ciocolată - slăbeşti şapte kilograme, în 14 zile

Iată ce alimente agravează celulita şi ce alternative poţi alege:

1. Carnea procesată

O singură porţie de şuncă presată, salam, bacon sau cârnaţi din comerţ va conţine 800mg de sodiu, o treime din necesarul zilnic. Dacă te gândeşti că majoritatea persoanelor vor consuma cel puţin dublul porţiei descrise pe ambalaj vei realiza rapid că este foarte uşor să se depăşească necesarul de sare. Poate te întrebi ce legătură are acest lucru cu problema cauzată de celulită. „Din păcate excesul de sodiu nu îţi va afecta numai tensiunea arterială, ci favorizează retenţia de lichide, iar balonarea şi apa în exces vor evidenţia zonele de piele afectate de celulită”, explică dr. Haase.

Alternative

Nu trebuie să renunţi la sandvişul tău preferat, ci să faci cumpărături în mod creativ. „Pregăteşte un sandviş care atenuează impactul cărnii procesate folosind felii de castravete, roşie şi frunze de salată verde. Consumă fructe şi legume de-a lungul zilei şi bea des apă pentru a evita retenţia de lichide şi a avea mereu pielea bine hidratată”, recomandă dr. Haase.

2. Supa la conservă

Poate fi o soluţie rapidă pentru masa de seară dacă ai avut o zi aglomerată la serviciu, dar conţine foarte multă sare, care va cauza retenţia de apă şi favorizează deshidratarea, intensificând aspectul de „coajă de portocală” al pielii.

Alternative

Îţi place foarte mult supa şi este un preparat reconfortant pentru tine la finalul unei zile obositoare sau când este frig afară? Nu trebuie să uiţi de ea, ci să o pregăteşti chiar tu pentru a obţine o variantă cu un conţinut redus de sodiu. Fierbe legumele, apoi mixează-le, completând totul cu sos de roşii şi oregano sau măghiran. Nu vei regreta schimbarea făcută!

 Citeşte şi: Dieta cu prune, cheia către o siluetă de invidiat! Dai jos şapte kilograme, în şapte zile

3. Sucurile acidulate

Ai observat că aspectul celulitei devine din ce în ce mai neplăcut pe măsură ce înaintezi în vârstă? Acest lucru se întâmplă pentru că producţia de colagen scade progresiv, iar această proteină este esenţială pentru menţinerea unui aspect neted al pielii. Chiar dacă nu poţi stopa acest proces care face parte din ritmul normal de îmbătrânire, poţi încetini schimbările negative consumând mai puţin zahăr. Evită sucurile acidulate şi băuturile pentru sportivi.