Nucile caju, gustarea sănătoasă din fiecare zi

1 77735 original jpg jpeg

Nucile caju sunt o sursă importantă de vitamine (B6, E şi K), minerale (cupru, fosfor, zinc, mangan şi seleniu), antioxidanţi, proteine, acid oleic, toate fiind esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Aceste nuci au foarte multe beneficii asupra sănătăţii.

Pe lângă beneficiile pe care le au asupra pielii şi părului, substanţele nutritive care se găsesc în nucile caju previn afecţiuni ale sistemului cardiovascular, nervos şi osos, reduc nivelul de colesterol rău din organism şi altele.

Iată care sunt beneficiile nucilor caju asupra sănătăţii!

Previn cancerul

Nucile caju conţin flavonoide – ele au capacitatea de a combate dezvoltarea celulelor cancerigene. Printre tipurile de cancer pe care le poţi preveni dacă începi să mănânci în fiecare zi nuci caju sunt: cancer de colon şi cancerul de prostată.

Îmbunătăţesc sănătatea inimii

Nucile caju nu conţin niciun fel de grăsime care să influenţeze funcţia inimii. În plus, antioxidanţii prezenţi în nucile caju previn afecţiunile cardiovasculare.

Îmbunătăţesc sănătatea sistemului osos

Mineralele prezente în nucile caju (calciu, magneziu, fosfor) îmbunătăţesc sănătatea sistemului osos, dar şi dezvoltarea lor sănătoasă.

Îmbunătăţesc sistemul nervos

Magneziul este cel care joacă un rol-cheie în menţinerea sănătăţii sistemului nervos. Magneziul este cel care se fixează în oase şi ajută la asimilarea mai uşoară a calciul din celulele sistemului osos.  

Stimulează pierderea în greutate

Da! Nucile caju favorizează procesul de pierdere în greutate. Nu conţine colesterol, iar proteinele sănătoase ajută la menţinerea sub control a greutăţii corporale. Mănâncă 100 de grame de nuci caju de două ori pe săptămână. Sunt perfecte pentru gustarea dintre mese.

Protejează ochii

Nucile caju conţin zeaxantină - un antioxidant important pentru vedere -, care este absorbită de ochi. În plus, are rolul de a proteja ochii de razele UV şi să prevină afecţiuni ca degenerescenţa maculară.

Previn diabetul

Datorită grăsimilor mononesaturate, nucile caju reduc nivelul ridicat de zahăr din sânge dar şi al trigliceridelor la oamenii care suferă de diabet. De asemenea, substanţele nutritive ajută la o mai bună absorbţie a glucozei în organism.

Protejează creierul

În urma consumului de nuci caju este îmbunătăţită funcţia creierului. Cuprul, care este un element necesar pentru îndeplinirea mai multor funcţii în organism, acţionează ca o enzimă asupra funcţiei cerebrale.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg