Hussein, Stalin şi Mussolini au avut în comun ceva mai mult decât stilul lor distructiv de-a conduce masele şi a-şi impune ideile politice asupritoare. Aceşti tirani, rămaşi în istorie din cauza atrocităţilor comise pe vremea când se aflau la putere, aveau o slăbiciune... imorală.

Saddam Hussein

Fostul preşedinte irakian a fost un lider dur, care a condus poporul cu mână de fier. Nu se cunoaşte exact magnitudinea atrocităţilor de care a fost în stare, însă există dovezi că s-au făcut peste 250 de gropi comune în care au fost îngropate nenumărate victime ale sale. Cu alte cuvinte, până în 2003, când a fost spânzurat, Saddam a reuşit să se impună prin teroare şi crime nesfârşite, lucru care-l ţinea în priză 24 de ore din 24.

Totuşi cum se relaxa dictatorul?

Hussein adora să scrie romane de dragoste. Vorba vine „de dragoste”... Liderul irakian a publicat, sub numele S. Hussein, cartea Zabibah şi Regele, o autobiografie erotică al cărei subiect se petrecea în Irakul antic. Scrierile lui erau foarte explicite, de-un erotism de proastă calitate şi-o sexualitate evidentă, chiar deranjantă pentru majoritatea cititorilor. Descoperirea acestei autobiografii sexuale s-a făcut din întâmplare, având în vedere că asemenea hobby literar n-a fost trecut niciodată în CV-ul dictatorului, după cum ne putem imagine cu uşurinţă.

Cartea respectivă a fost descoperită de nişte agenţi CIA, într-o librărie arăbească din Londra, în 2001.