Pe 30 noiembrie 1954, Ann Hodges, o femeie în vârstă de 34 de ani, trăgea un pui de somn pe canapeaua ei din Sylacauga, Alabama, când un meteorit de nouă kilograme a trecut prin tavanul casei ei. A lovit mai întâi un aparat de radio, apoi a ricoşat în coapsa lui Ann. I-a lăsat o vânătaie, dar i-a adus şi faima. De altfel, fragmentul desprins dintr-un corp cosmic care a aterizat pe casa în care se afla a fost denumit după numele ei.

O întâmplare ce părea norocoasă i-a adus necazuri

După cum apare într-o fotografie din presa vremii, vânătaia femeii pare să fi fost dureroasă, însă adevăratele probleme spinoase pentru ea au apărut după greva meteorilor. Din nefericire, lovitura meteoritului i-a adus americancei multă atenţie din partea presei, dar şi o dispută cu proprietarul casei în care locuia, deoarece acesta considera că deţine meteoritul.

Între bătălia îndelungată purtată prin tribula cu proprietarul ei şi atenţia presei, sănătatea mentală şi fizică a femeii a avut de suferit. A ajuns să divorţeze de soţul el şi a murit în cele din urmă de insuficienţă renală într-un azil, la vârsta de 52 de ani.

Un vecin al femeii a avut de câştigat de pe urma meteoritului

O bucată din meteoritul Hodges a fost găsită de un fermier local pe nume Julius McKinney. Fragmentul era aproximativ la fel de mare ca acela care a lovit-o pe femeie. McKinney i-a spus poştaşului său, iar acesta l-a ajutat să obţină un avocat care să negocieze vânzarea meteoritului. În cele din urmă, a câştigat destui bani încât să-şi permită să cumpere o maşină şi o casă.

Un alt vecin al lui Ann Hodges avea 5 ani la căderea meteoritului şi a declarat că l-ar fi văzut: „Stăteam în curtea din spate cu mama mea. Îmi amintesc acest obiect trecând pe cer şi lăsând o urmă albă pe care i-am arătat-o mamei. Apoi s-a auzit o bubuitură şi am văzut fum negru. ‟

Ştiai că...

...un om de ştiinţă a descoperit că şansele de a muri din cauza unui meteorit ar fi de 1 la 1.600.000 comparativ cu acelea de a fi lovit de trăsnet care sunt de 1 la 135.000?

Cazuri memorabile ale unor căderi de meteoriţi

La şaizeci şi doi de ani de la eveniment, Ann Hodges rămâne singurul caz documentat al unei persoane care a fost lovită direct de un meteorit. De atunci, s-a mai întâmplat ca oamenii să fie afectaţi de meteoriţi.

În 1992, unul a străbătut cerul în Peekskill, statul New York, SUA, înainte de a lovi maşina parcată a unei femei. Reparaţiile trebuie să fi fost foarte costisitoare, dar femeia n-a fost rănită.

În 2003, un alt meteorit de 40 de kilograme s-a prăbuşit pe acoperişul unei case din New Orleans şi, iarăşi, nimeni n-a avut de suferit fizic. Peste 4 ani, un meteorit a eliberat arsenic într-o sursă de apă subterană din Peru şi mai mulţi oameni s-au îmbolnăvit, iar în 2013, un altul a explodat deasupra Rusiei centrale. Unda de şoc a rănit 1.200 de oameni şi a provocat daune de 33 de milioane de dolari.