Pe lângă renumitul hotel Burj Al Arab, aflat la malul mării, clădirea recordurilor, Burj Khalifa sau mall-urile ca nişte oraşe, Dubaiul are mult mai multe de oferit turistului curios. În ultimii ani, acest emirat e devenit una dintre cele mai vizitate ţări din lume datorită expansiunii turistice, a diversităţii şi modernismului la limita cu science fiction-ul. Unul dintre cele mai recente obiective turistice, construit în stilul consacrat emirati, adică opulenţă şi grandoare, confort şi splendoare, este The Frame (Rama). Construcţia se înalţă din Zabeel Park şi este considerată cea mai mare ramă fotografică din lume, deţinând şi un record pentru asta – 150 m înălţime. Aceasta reprezintă o metaforă, o fereastră către cele două feţe ale Dubaiului – cel vechi şi cel nou. Deschisă în februarie 2018, The Frame numără aproximativ 200 de turişti pe zi, care urcă cele 50 de nivele în 75 de secunde, cu patru lifturi.

Construcţia este realizată din sticlă, oţel aurit şi aluminiu, are o pasarelă de 93 ce uneşte părţile laterale ale ramei,  iar intrarea costă aproximativ 55 lei. Odată ajuns în vârf, vei avea o panoramă 360 asupra oraşului ce îţi taie răsuflarea, dar şi o podea transparentă, prin care se vede solul, nerecomandată celor cu rău de înălţime.

Parterul găzduieşte expoziţii 3D, ce amintesc despre tranziţia de la un sat de pescari la ceea ce avea să devină o destinaţie turistică globală, ce găzduieşte multe dintre minunile moderne ale lumii. De altfel, înainte de a părăsi acest muzeu, vei avea parte de o încursiune în viitor, căci pe pereţii ultimei încăperi sunt proiectate planurile măreţe ale celor care au schimbat regulile mondiale ale turismului: drone în loc de taxiuri sau maşini, mai multe autostrăzi suspendate, călătorii în spaţiu şi un muzeu al viitorului, care va fi deschis odată cu Expo 2020, evenimentul care va prezenta Dubaiul întregii lumi.