Românca este singura străină din Japonia acreditată ca gheişă,cu numele Fukutaro. Ea se bucură de un mare succes în această branşă,în care accesul nu este simplu nici pentru femeiledin Japonia,fiind apreciată drept „mai japoneză decât multe japoneze", potrivit The Japan Times, citat de Mediafax.

Isabella i-a povestit unui reporter de la The Japan Times cum şi-a făcut debutul în lumea misterioasă a gheişelor. Românca vorbeşte perfect limba japoneză, dar nu visa că va pătrunde în această lume. „M-am înşelat amarnic. Sunt aşa de drăguţi, chiar şi atunci când fac greşeli. Şi chiar fac greşeli",a spus Onou.

Drumul devenirii lui Onou drept gheişă a început acum 15 luni,cu o perioadă de ucenicie obligatorie de un an,după ce a fost invitată de o altă gheişă,Kumi Miyamoto.

Kumi a învăţat-o elementele de bază,ca apoi să se poată schimba:de la modul de a merge până la felul de a gândi,căci trebuie să-şi stăpânească foarte bine emoţiile.

Totodată,ea a învăţat dansuri populare japoneze,cât şi să cânte la instrumente tradiţionale. Visul lui Onou legat de plecarea în Japonia a început în adolescenţă,cu lectura unor cărţi ca „Shogun",de James Clavell.

În 1999,ea a avut ocazia să viziteze această ţară de care s-a îndrăgostit iremediabil. Patru ani mai târziu,Onou s-a întors în Japonia să lucreze în restaurantul unei prietene. Acolo a întâlnit-o pe Miyamoto,care a văzut la Onou anumite virtuţi care au recomandat-o pentru includerea în casa de gheişe a familiei.