Uiţi să-ţi verifici glicemia

 
Verificarea glicemiei în mod regulat te ajută să ştii cum răspunde organismul la medicamente şi dietă,ceea ce-ţi permite să faci schimbările de care e nevoie pentru a ajunge la o valoare normală.  
 
Dacă,din diverse motive,nu obişnuieşti să-ţi urmăreşti nivelul de glucoză din sânge,medicul diabetolog nu va putea să determine cu exactitate cantitatea de insulină de care ai nevoie. De asemenea,rişti să te confrunţi,pe termen lung,cu anumite complicaţii:boli renale,oculare sau cardiovasculare.
 

Pont

 
Fixează o alarmă la telefonul mobil sau la ceasul deşteptător,pentru a te anunţa când trebuie să verifici glicemia sau să-ţi administrezi insulina.
 

Renunţi la una dintre mese

 
Dacă preferi să rezolvi ceva ce ai de făcut în loc să mănânci sau mănânci prea puţin,pe fugă,este posibil ca nivelul glicemiei să crească destul de mult. Şi alegerile privind dieta influenţează nivelul de glucoză din sânge. Alimentele nepotrivite celor cu diabet,precum băuturile sau fructele dulci,alimente care conţin carbohidraţi. Optează pentru sursele de fibre,ca leguminoasele sau cerealele integrale,carne slabă,grăsimi sănătoase,pentru a-ţi păstra echilibrul glicemiei.