Ştiai că actriţei Catherine Zeta-Jones îi place să mănânce un măr după masă, pentru că se presupune că îi curăţă dinţii? Ea spune că şi căpşunile şi ananasul au efectul acesta, datorită acidului citric pe care-l conţin aceste fructe. Nu toate vedetele au obiceiuri alimentare sănătoase. Unele celebrităţi aleg să mănânce doar ceea ce le place sau ceva cu care s-au obişnuit şi le-a intrat în rutină, chiar dacă nu le face bine.

Cele mai bizare preferinţe culinare

Actriţa Shailene Woodley mănâncă în mod regulat argilă despre beneficiile căreia a aflat de la un şofer de taxi. „Argila este minunată, deoarece corpul nu o absoarbe”, spune ea. Totuşi, este atentă la provenienţa argilei. Un prieten al actriţei, care are acelaşi obicei, a observat că scaunul său are miros metalic.

Lui Steve Jobs i-au plăcut atât de mult merele şi morcovii, încât, în anumite perioade din viaţa sa, acestea au fost singurele alimente pe care le-a mâncat. Poate din această cauză se spune că pe atunci avea pielea uşor portocalie.

Pentru micul dejun, Marilyn Monroe alegea 2 ouă crude bătute cu lapte cald. Chiar dacă alte persoane credeau că obiceiurile ei alimentare erau ciudate, ea nu era de acord. Era sigură că este cel mai hrănitor mic-dejun posibil pentru o femeie care lucrează atât de mult ca ea.

Lyoto Machida este un luptător MMA care crede în beneficiile consumului de urină. Tatăl său a fost cel care l-a obişnuit cu acest regim care îl face să se simtă mai sănătos. Machida este de părere că îi stimulează sistemul imunitar, chiar dacă nu are confirmarea unui medic. Şi Morarji Desai, fost prim-ministru al Indiei, credea în terapia cu urină.

Ce alimente evitau unele staruri?

Din cauza faptului că avea numeroase alergii alimentare încă din copilărie, Ringo Starr nu a mâncat niciodată pizza.

Pentru a-şi păstra silueta, Joan Crawford obişnuia să ia mese extrem de simple. O dată i s-a spus că nu mănâncă mai nimic la prânz. Alegea uneori un bol mic de rubarbă şi biscuiţi cu muştar.

Mariah Carey mănâncă alimente violete 3 zile pe săptămână

După naşterea copiilor ei în anul 2013, Mariah Carey a apelat la dieta mov pentru a-şi recupera silueta. Are zile în care alege cât mai multe alimente de culoare violet. Ei îi plac morcovii, conopida şi vinetele. Alimentele violete au antocianină, un puternic antioxidant care poate ajuta la scăderea în greutate.