Unele obiceiuri aparent banale, inofensive şi chiar sănătoase în aparenţă stau în calea realizării visului tău de a avea o piele frumoasă şi sănătoasă. De pildă, un duş lung este ceva ce eşti tentat să faci mai ales la finalul unei zile toride de vară. Pentru piele nu este o idee bună să preungeşti duşul şi nici să foloseşti apă prea fierbinte. Aceasta îndepărtează uleiurile naturale ale pielii şi umeditatea de care are nevoie pielea pentru a rămâne sănătoasă. Cu cât duşul este mai lung, cu atât îţi va usca pielea mai mult. Este mai sigur să faci duşuri scurte, cu apă călduţă, folosind săpunuri mai blânde, care nu-ţi afectează bariera de protecţie a pielii.

Bei multă apă

Pare ciudat, dar apa în exces îţi poate afecta pielea. Deşi menţinerea hidratării este importantă pentru menţinerea sănătăţii, o cantitate prea mare de apă poate determina pierderea mineralelor esenţiale din corp. La rândul său, acest lucru îţi poate afecta pielea şi o poate face să pară ternă. Este mai bine să tratezi pielea uscată din exterior, folosind produsele de îngrijire potrivite şi adoptând un stil de viaţă benefic pielii.

Foloseşti o cremă hidratantă, dar într-un moment nepotrivit

Aplicarea cremei hidratante în momentele optime te poate ajuta să profiţi de toate proprietăţile acesteia. Foloseşte-o atunci când pielea ta este încă umedă. Acest lucru te va ajuta s-o hidratezi mult mai bine decât dacă ai aplica produsul pe pielea complet uscată. Femeile coreene, cunoscute pentru pielea lor impecabilă, aplică o cremă hidratantă după ce se spală pe faţă, nu mai târziu de câteva secunde după aceea.

Şi alegerea cremei contează. Dacă ai pielea grasă, o cremă hidratantă pe bază de apă ar fi indicată. Pielea sensibilă are nevoie de creme cu ingrediente cu efect calmant. Folosirea unui produs potrivit tipului de piele poate ajuta la prevenirea evaporării apei din piele prea repede şi menţinerea acesteia hidratată mai mult timp.

Freci faţa cu prosopul

După spălarea feţei, obişnuieşti să-ţi freci tenul cu un prosop aspru, de bumbac? Acest obicei îţi poate usca şi irita pielea sensibilă, făcând-o să pară roşiatică. În plus, ai putea avea senzaţia de mâncărime. Pentru a evita iritarea, tamponează uşor pielea.

Mănânci ouă prea des

Ouăle sunt o sursă bună de proteine, dar provoacaăuscarea pielii atunci când le mănânci în cantitate mare. Ouăle au un conţinut ridicat de vitamina A, iar consumul în exces îţi poate afecta negativ pielea. Vestea bună este că nu trebuie să renunţi la omleta de dimineaţă de dragul pielii, ci doar să nu mâncaţi mai mult de 3 ouă într-o zi.


Dormi fără şosete

Purtarea şosetelor în pat te ajută să dormi mai bine în nopţile mai răcoroase, să n-ai parte de bufeuri, dar şi să scapi de problema călcâielor crăpate. Aplicarea unei creme hidratante pentru picioare şi purtarea unor şosete subţiri sunt obiceiuri care îţi vor reduce riscul de a te trezi cu pielea picioarelor uscată.