Uite câteva metode uşoare de a-ţi convinge familia să aibă un stil de viaţă mai sănătos.

Fă totul colorat.

Nu are nimeni timp să calculeze caloriile  şi grăsimile pe care le conţin alimentele pe care le aduci acasă din supermarket. În loc să te încurci în numere,încearcă să fii atentă la culorile din căruciorul tău. Cât verde natural vezi? Dar roşu,portocaliu şi galben? Dacă nu prea regăseşti culorile acestea,întoarce-te la raionul de produse şi apucă broccoli,câţiva ardei roşii,un avocado,câteva banane şi portocale.

Stinge televizorul.

Televizorul şi calculatorul înainte de culcare distrug somnul liniştit. Acordă-i familiei tale odihna necesară,printr-o regulă simplă:televizoarele şi calculatoarele trebuie închise cu cel puţin jumătate de oră înainte de culcare. Încurajează-ţi copiii să petreacă acest timp relaxându-se în pat,citind o carte.

Renunţă la maşină

Nu lua maşina pentru drumuri scurte. Data viitoare când vrei să dai o fugă pâna la magazin sau până la şcoala copiilor,renunţă la maşină şi mergi pe jos. Plimbările nu numai că vă ajută fizic,dar vă vor oferi ocazia de a petrece mai mult împreună.

Organizează-ţi timpul

Cu un program încărcat abia dacă mai ai timp să te bucuri de cei dragi. Încercaţi să petreceţi măcar o jumătate de oră împreună,fără alte lucruri care să vă distragă atenţia.