Să ai un stil de viaţă sănătos înseamnă mai mult decât să mănânci legume şi fructe sau să faci exerciţii fizice, ci şi să înveţi cum să îţi educi obiceiurile. Oamenii care se bucură de o sănătate excepţională ştiu că secretul constă în respectarea rutinei, chiar şi atunci când vremurile sunt dificile. Urmează şi tu aceste sfaturi, fă aceste activităţi înainte de ora 10:00, iar sănătatea ta îţi va mulţumi!

Bea un pahar cu apă, imediat după ce te trezeşti

Apa pe care o bei, îndată ce te trezeşti din somn, îţi hidratează corpul, porneşte sistemul digestiv şi îţi dă energie. Bonus: adaugă în ea şi un strop de suc de lămâie sau oţet de mere! Potrivit Dr. Ingrid DeHart, consumul regulat de oţet de mere poate ajuta la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge şi, totodată, contribuie la reducerea nivelului de colesterol „rău”. În plus, faţă de paharul de dimineaţă, ea sugerează consumul unui pahar de apă cu oţet de mere sau cu lămâie, chiar şi înainte de prânz sau cină.

Deschide-ţi telefonul, după micul-dejun

Citirea tuturor e-mailurilor şi verificarea ştirilor de pe reţelele de socializare sunt acţiuni care îţi vor aglomera mintea de la prima oră a dimineţii. Dacă vrei să începi ziua, plin de energie, aşteaptă cel puţin o oră, după ce te-ai trezit, să deschizi telefonul. Acest lucru îţi conferă claritate în gândire şi contribuie la reducerea stresului.