Reţelele sociale se bazează pe nevoia de conectare şi înlocuiesc comunicarea faţă în faţă. De aceea, nu este de mirare că multe cupluri s-au cunoscut pe diverse reţele sociale sau de dating. Internetul îi poate face pe unii să se îndrăgostească, iar pe alţii să se despartă, spun studiile. Astăzi, este tot mai dificil să separi mediul online de viaţa reală, de aceea viaţa de cuplu poate să aibă de suferit. Iată ce spun studiile! 

Mai mult social media, mai multe conflicte?

Un studiu publicat în „Journal of Cyberpsychology Behavior and Social Networking” a concluziont că persoanele care folosesc în mod regulat Facebook (mai mult de o odată pe zi)  sunt mai susceptibile să aibă conflicte cu partenerii. Aceste conflicte au fost corelate cu infidelitate, cu despărţiri şi chiar cu divorţ.

Studiu: Ce ascund cei mai mulţi oameni de partenerii lor. Aceste minciuni pot duce chiar şi la divorţ!

Russell Clayton, autorul principal al studiului realizat de către Universitatea din Missouri, a declarat că persoanele care folosesc mai frecvent Facebook sunt mai atrase să monitorizeze activitatea partenerilor lor din social media: „Acest lucru poate duce la sentimente de gelozie, precum şi la înşelat”, a spus Russell. Studiul a constatat că acest lucru se aplică în cazul cuplurilor care sunt la începutul relaţiei şi sunt împreună de cel mult 3 ani de zile. Cu alte cuvinte, cu cât relaţia este mai longevivă, cu atât reţelele sociale au o influenţă mai mică asupra armoniei de cuplu.

Ai poză la profil cu partenerul? Iată ce înseamnă!